Türkiye için gereken Açılımdan öte DEMOKRASİ, daha fazla DEMOKRASİ

0
451

Gündeme damgasını vuran, ekonomik krizi, işsizliği ve pek çok sıkıntılı gündemi perde arkasına atan “açılım” konusunda tartışmalar sürüyor.

Mahmur ve Kandil’den gelenlerin törenle karşılanması ve sonrasında Avrupa’dan geleceği söylenen grubun karşılanması için de gösteri yapılmasının planlanması, süreci bekleme aşamasına geçirdi. İktidar kendi yaptığı popülist politikaları başkalarının yapmasını ve buradan oy potansiyeli oluşmasını istemiyor..

Muhalefet, gerek MHP gerekse CHP demokrasinin zararlarından söz ediyor sürekli…. DTP ise Kürtler için demokrasinin yeterli olduğu üzerine politikalar geliştirmeye devam ediyor…

Islak imzalı metnin ortaya çıkması ile askeri vesayet girişimlerinin ordunun her kademesinde etkili olduğu gerçeği gözler önüne serildi ve Genelkurmay Başkanının istifası ya da görevden alınması gerektiği medyada yer aldı..

Türkiye için gerekli olan; iktidarın içini doldurmaktan özenle kaçındığı, muhalefetin ise bölücülükle doldurduğu ‘açılım’ dan öte, demokrasi daha fazla demokrasidir.

 

Sayı : 2009 11