Adığe Devlet Üniversitesi 70 Yaşında

0
535

Adığe Cumhuriyeti (AC) Devlet Filarmonisi’nde Adığe Devlet Üniversitesi’nin 70. kuruluş yılı, 8 ekimde törenle kutlandı. Kutlamaya AC Başkanı Thakuşın Aslan,dış ülkelerden ve Rusya Federasyonu’nun değişik regionlarından gelen temsilci toplulukları ve üniversiteden mezun eski öğrencilerden gelenler katıldılar.
Tören AC Başkanı tarafından açıldı. .. Başkan özetle: “Üniversite öğretim kadrosu tam bir dayanışma ruhu içinde çalışmalarını sürdürüyor, üniversite cumhuriyetimizin ekonomik gelişmesine katkılarda bulunuyor, devletin ve değişik kökenli halklarımızın dostluğunu pekiştirme görevine de omuz veriyor. Öğretmen ve öğrencilerin hazırladıkları eğitim projeleri, devletin, cumhuriyetin sorunlarını çözmede önem taşıyor.” dedi.
AC Başkanı’nın kararıyla “Adığe Cumhuriyeti Ulusal Ressamı” ünvanına ve takdirnameye layık bulunan ünlü ressam Mihail Şemyakin sahneye çağrıldı, takdirnamesi Başkan tarafından kendisine verildi.
Katılımcılar üniversitenin 70 yıllık geçmiş yolculuğunu sergileyen bir filmi hep birlikte izlediler. Cumhuriyetin sanat toplulukları da gösteriler sundular. (Kısaltılmıştır
Tharkoho Adam, Adıge Maq, 09.10.2010,
Çev: Hapi Cevdet Yıldız

Sayı : 2010 10

Yayınlanma Tarihi: 2010-10-01 00:00:00