Güney Marmara Bölge Toplantısı’na Adıgey’den konuk

0
494

Kafkas Dernekleri Federasyonu Güney Marmara Bölge Toplantısı, Bursa’da yapıldı. 24 Ekim 2010 Pazar günü gerçekleşen toplantıya, Kafkas Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şamil Jane, Federasyon Adıgey Masası ve Anadil Komisyonu Üyesi Emel Bezek, Balıkesir, Bandırma, Biga, Bursa, Gönen, İnegöl, Karacabey, Mustafakemalpaşa, İnegöl, Yalova dernek başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantıda ayrıca Adıgey Cumhurbaşkanı’nın bölge toplantısına göndermiş olduğu mektubu iletmek üzere Sohta Asker ve Dünya Çerkes Birliği Yönetim Kurulu üyesi Çemişo Hazret hazır bulundu.
Toplantıya Adıgey Cumhurbaşkanı Aslan Thakuşınov da bir mektup gönderdi. “Ana dilini ve geleneklerinin korunması, halkımızın ‘Adığe Habze’ temelini taşıyan manevi-ahlak değerlerinin sürdürülmesi, yeniden hakiki doğuşun çerçevesinden halkımızın birliğinin yenilenmesi, bugünümüzün tüm dünyadaki yeni nesil Çerkeslerin önünde olan görevidir.” dedi. Türkiye ve Rusya federasyonunun ekonomik ve kültürel işbirliği içerisinde olduğunu belirten Thakuşınov, “Biz Kafkasya ve diaspora Çerkesleri üzerimize düşen yüce görevimizi yerine getirerek birlik ve beraberlik içinde olumlu ve yaratıcı çalışmalarımızla ülkelerimizin arasındaki ekonomik, kültürel ve siyasal yakınlaşmalarını sağlamalıyız. Barışcıl ve işbirlikçi, güvenlik ve istikrarlılık atmosferinde milli emellerimizi gerçekleştirebiliriz” sözlerine yer verdi. Ayrıca Türkiye’deki Çerkes gençliğine önemli sorumlulukları ve görevleri olduğunu hatırlattı.
Sohta Asker, mektubun okunmasından sonra yaptığı konuşmada, Diasporadaki örgütlenmenin Çerkes ismi ile yapılmasının Adıgey ve diaspora arasında sağlayacağı yasal olanakları anlattı.
Bursa Çerkes Kültür Derneği tarafından, Sohta Asker’e, Aslan Thakuşınov’un mektubundan duyulan memnuniyet ve iyi dilekleri içeren bir yanıt verildi.

Sayı : 2010 10

Yayınlanma Tarihi: 2010-10-01 00:00:00