Suikasta kurban giden Anna Politkovskaya anıldı

0
447

Ünlü Rus yazar Aleksey Simonov ise, "Rusya’da Anna Politkovskaya gibi gazetecilerin öldürülmesi artık alışıldık bir durum. Zira bu yöntem bağımsız gazetecileri susturmak için en kolay yoldur.

Dört yıl önce evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Anna Politkovskaya anıldı. Aralarında entelektüellerin ve gazetecilerin bulunduğu kalabalık, ellerinde Politkovskaya’nın posterleri ve çiçeklerle geldikleri Moskova’daki Griboyedova Meydanı’nda Rusya Devletine sert eleştirilerde bulunarak, katillerin bulunmasını istediler. "Katil Putin’e ve KGB’ye güvenmiyoruz", "Politkovskaya’nın katilleri bulunmalı" yazılı pankartlar açan göstericiler, Politkovskaya’nın katledildiği Lesnaya sokağının isminin ‘Politkovskaya’ olarak değiştirilmesini istediler.
Mitingde konuşan Demokratik Güçler İttifakı lideri Boris Nemtsov, Politkovskaya’nın katledildiği gün olan 7 Ekim tarihinin aynı zamanda Başbakan Putin’in de doğum günü olduğuna dikkat çekerek, "Putin’in bizzat kendisine doğum günü hediyesi olarak Politkovskaya’yı katletme talimatı verdiğinden hiç şüphem yok. Çünkü bu yöntem acımasız hükümetimizin sık sık başvurduğu bir yöntemdir. İktidar, kendisini eleştiren ve suçlarını araştıran bağımsız gazetecilerden korkuyor. Politkovskaya da işte böyle cesur bir gazeteciydi" dedi.
Ünlü Rus yazar Aleksey Simonov ise, "Rusya’da Anna Politkovskaya gibi gazetecilerin öldürülmesi artık alışıldık bir durum. Zira bu yöntem bağımsız gazetecileri susturmak için en kolay yoldur. Maalesef Rusya’da bağımsız yargı sisteminin olmayışı, böyle olayların katillerini cezasız bırakmaktadır. Politkovskaya’nın katillerinin bundan sonra bulunacağına da artık kimse inanmıyor" değerlendirmesi yaptı.
Muhalif gazete Novaya Gazeta’nın muhabiri olan Anna Politkovskaya, Rusya’nın Çeçenya’da işlediği insanlık suçlarını yakından takip ediyor ve özelikle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başta olmak üzere Rus yönetimini eleştiren yazılar yazıyordu.

Sayı : 2010 10

Yayınlanma Tarihi: 2010-10-01 00:00:00