Adıgey’de miting vardı

0
458

Adıge Cumhuriyeti Sendikaları Federasyonu, 10 Kasım 2010 günü Maykop’da Lenin Meydanı’nda düzenlendiği mitingde ücretlerin yetersiz oluşunu protesto etti. Mitinge eğitim, sağlık ve kültür emekçileri katıldılar.
Miting, AC Sendikalar Federasyonu Başkanı Vıste Ruslan’ın konuşmasıyla başladı. Başkan değişik iş kollarına mensup 35 bin çalışanın katıldığı mitingde, Federal Merkez (Moskova) tarafından alınan ve 2011 yılı için yüzde 6,5 olarak açıklanan ücret zammını yetersiz bulduklarını ve buna razı gelemeyeceklerini açıkladı. Başkan Ruslan, son iki yılın ortalama enflasyonunun yüzde 10-11 oranında gerçekleştiğini ve doğal gaz, gıda maddelerinin fiyatlarının ise sürekli arttığını belirtti. Bu nedenle Adıge sendikalarının talebinin en az yüzde 20 zam olduğunu söyleyen Ruslan, öğrenci burslarının da artırılmasını istedi.
Vıste Ruslan, Moskova’nın ücret zamları konusunda regionları serbest bırakmasının doğru olmadığını, bölgelerin kendi başlarına ücret sorununu çözemeyeceklerini de ekleyerek “RF Hükümeti Anayasa’nın iş hükümlerine uymuyor” dedi.
“Sağlık, eğitim ve kültür emekçilerinin ekonomik ve sosyal durumu” konulu ve Rusya Bağımsız Sendikalar Birliği (FNPR) tarafından alınan ortak karar mitingde onandı ve taleplerin RF Hükümetine sunulacağı açıklandı. (Adıge maq,11 Kasım 2010)
Çeviri: Hapi Cevdet Yıldız

Sayı : 2010 11

Yayınlanma Tarihi: 2010-12-01 00:00:00