Çerkes medyasına yeni bir gazete katıldı

0
466
Kayseri’de yayım hayatına başlayan Kafkas Gazetesi aylık olacak. Tat (thatei) sülalesinden Yasin Taşçı ve eşi Nadide Taşçı tarafından çıkarılan gazete abonelik yoluyla satılacak.   

Aralık ve ocak sayılarını Türkiye’deki hemşerilerine ücretsiz göndermeyi planlayan Yasin Taşçı gazetenin macerasını şu sözlerle anlatıyor:
“2010 yılında Çerkes kültüründen haberler yayımlamak amacıyla Eşim Nadide Hanımla birlikte Kafkas Gazetesi’ni halkımıza sunduk… Ancak geçtiğimiz bir yıl içerisinde gördük ki bu hiç de kolay değilmiş… Halkımız sağ olsun çok memnun edici bir ilgi ile karşıladılar gazetemizi. Ancak bu ilgiye karşılık verebilmek için iş adamlarımızın desteğine ihtiyacımız vardı ve Kayseri’de onlarca firma içinde bir elin parmağını geçmeyen sayıda iş adamımızdan destek alabildik ve bu da bize ancak bir kaç sayı için yeterli oldu…
En üzücü olanı da destek vermekten ziyade sadece tenkit etmeyi marifet zanneden büyüklerimizin söz ve davranışları idi. Topluluk içinde prestij kazanmak amacıyla destek sözleri yağdırıp esen gürleyen fakat baş başa kaldığımızda türlü bahanelerle sözlerini unutanları da gördük çok üzüldük… Bu sebepten çok zaman kaybettik. Sonunda sabrımızın karşılığını bulduk. Ancak bu desteğin bir Çerkesten değil de eşi Çerkes olan ve kültürümüze çok değer veren bir Türk işadamımızdan gelmesinin ise ibretlik bir olay olacağını düşünüyorum… Şimdi bu destekle kaybettiğimiz zamanı telafi etmek bir yana dursun 2 yıl içinde olmasını planladığımız Tüm Türkiye’ye yayım yapma hayallerimizi de gerçekleştiriyoruz…”
Halen Kayseri Kafkas Spor Kulübü’nde sporcu ve antrenör olarak görev yapan
1982 Kayseri doğumlu Yasin Taşçı, uzun yıllar futbol oynadığını ancak bu işte ‘profesyonel kısmetinin’ olmadığını görünce muhabirliğe başladığını söylüyor. 2003 yılında Kayseri’de yerel bir tv’de spor muhabirliği ve bir kaç yerel gazetede de aynı alanda görev yaptıktan sonra 2010 yılında Kafkas gazetesini çıkarmaya karar vermişler.
Taşçı amaçlarını ise şöyle ifade ediyor: “Hemşerilerimize her ay kültür, sanat ve güncel haberler aktarıp, aklımız, gücümüz yettiğince toplumumuzun sıkıntılarını dile getirmek ve bu hizmet karşılığında kazanç sağlamaktır… Kesinlikle ve kesinlikle hiçbir örgütle yada siyasi oluşumla ilgimiz olmadığı gibi kültürümüze fayda sağlayacak her türlü çalışmayı örgüt yada siyasi yön gözetmeksizin yayımlayacağız… Şimdilik bu gaye ile yola başladık ve ileride okuyucularımızdan aldığımız eleştirilere ve isteklere göre eksikliklerimizi giderip olgunlaşacağız.”

Sayı : 2010 11

Yayınlanma Tarihi: 2010-12-01 00:00:00