İlk istanbul toplantısını yaptı

0
603

cherkessia.net’in ilk İstanbul toplantısı 4 Aralık’ta Kafkas Kültür Derneği ‘nde yapıldı. Toplantıya cherkessia.net yazarları ve yöneticilerinden, K’enet Recep Genel, Hapae Erhan Şahin, Synduk Ergün Utku, Kalekute Enver Sağlam, Habracu Murat Özden, Kube Nurhan Fidan, Hatko Vural Bayram, Semih Akgün, Şalaxo Ragıp Mete ve Jade Wumar’ın yanı sıra Jıneps gazetesi sorumlusu Yaşar Güven, DİÇEG sözcüsü Yalçın Karadaş, Pendik 1864 Kafkasyalılar Derneği Başkanı Saffet Öztürk, İKKD yönetim kurulu üyesi Cihat Bage de katıldı.
Şalaxo Ragıp Mete toplantıyı açış konuşmasında; ‘‘Bizler ülkesine sevgi besleyen, kendisini ülkesi ile tanımlayan, ülkesinin esenliği ve geleceği için her türlü fedakarlığı göze alabilecek Çerkesya yurtseverleriyiz. Bizler her ulusun fikirlerini saygı ve takdire layık görür, ulusal kimliğimize de her şartta sahip çıkmayı, demokrasi prensiplerine sadakati, sorgu dolu eleştirel bakış açısını, toplumu adalet ve özgürlük temelinde gözden geçirmeyi olmazsa olmazımız sayarız” dedi.
Çerkeslerin, ırkçılığı, şovenizmi ve her türlü önyargıyı temelden reddettiğine vurgu yapan Mete, “Körü körüne eleştiri yerine, amaçlarımız yönünde değişim – gelişime odaklı örgütlü mücadele ve uluslararası yapılanma taraftarı” olduklarını da sözlerine ekledi.
Daha sonra katılımcılara söz verilen toplantı, periyodik olarak tekrarlanması kararıyla sona erdirildi.

Sayı : 2010 11

Yayınlanma Tarihi: 2010-12-01 00:00:00