Koca bir 5 yılı geride bırakırken…

0
460
Bu gazetenin hedefi dün de aynıydı, bugün de aynıdır: Çerkeslerin dertlerini tam da içinden vermek, Çerkeslerin içinde yaşadığı toplumla ilişkisinde köprü görevi yapmak, Çerkeslerle anavatanları arasındaki iletişimi güçlendirmek, Türkiye ve dünya kamuoyuna ‘biz de varız’ diyebilmek, Çerkes tarihi ve kültürünü yaşatmak ve tanıtmak.

Beş yıl önce bizi bu yola çıkaran gerekçeler, görüyoruz ki bugün çok daha güçlü, çok daha etkin. Bağımsız çizgisinden ödün vermeden, hiçbir kişi ve gruba yamanmadan, arkasında bir tek şaibeli girişim bırakmadan 5 yılı deviren bizler, Çerkes camiasının kesintisiz, en uzun süre yayımlanmış tek gazetesini çıkarmanın onurunu duyuyoruz.
Elbette ‘Bakalım ne kadar sürecek’ beklentisini, asılsız söylentileri ya da yüzümüze gülenlerin arkamızdan hançerlemeye çalıştıklarını, gazetenin bazı çevrelere ulaşmasını engellediklerini bildiğimiz gibi, şahsi kaygıları nedeniyle Jıneps dahil pek çok farklı platformdan korkanları da biliyoruz. Bunları bilmek Çerkes kimliğine duyduğumuz güven noktasında zaman zaman hayal kırıklıklarına neden olsa da artık rahatça şunu sorabiliyoruz: 5 yıl ve 60 sayıdan fazlası oldu. Kararlılık başka nasıl gösterilir ki?
Bu gazetenin hedefi dün de aynıydı, bugün de aynıdır: Çerkeslerin dertlerini tam da içinden vermek, Çerkeslerin içinde yaşadığı toplumla ilişkisinde köprü görevi yapmak, Çerkeslerle anavatanları arasındaki iletişimi güçlendirmek, Türkiye ve dünya kamuoyuna ‘biz de varız’ diyebilmek, Çerkes tarihi ve kültürünü yaşatmak ve tanıtmak.
O nedenle olsa gerek; barış ve kardeşliğe inanan, çözümü gerçek bir demokratik hukuk devletinde gören hem Çerkesler hem de farklı etnik gruptan çevreler, gazetenin önemini sık sık hatırlatıyor ve bizi motive ediyorlar. 
Onlara müteşekkiriz. Onlar olmasaydı bunca yılı geride bırakma şansımız da olmazdı, kuşkusuz.
Her zaman bu gazete ‘hepimizin’ dedik ve dürüst, yapıcı, katkı koyucu eleştirilere açık olduğumuzu söyledik. Gazeteyi, isteyen herkese, düşünce ve duygularını yazabileceği bir zemin olarak sunduk.
Ancak Çerkes camiasının hala etkin bir kamuoyu yaratamamasının, güçlü yayın organları olmamasıyla yakın ilişkisi olduğu tespitini de hep dile getirdik. Bunca yıl sonra bile ‘güçlü bir kamuoyu oluşturma isteği olmadığı için mi Jıneps dahil tüm yayınlarımıza gereken destek verilmiyor, güçlenmesi için çaba sarf edilmiyor’ sorusuna yanıt bulamadık.
Önümüzdeki 5 yılda daha güçlenmiş, daha büyümüş ve siyasi irade üzerinde de baskı unsuru olabilecek kadar etkililiği artmış bir Çerkes diyasporasının oluşumuna katkı koyma kararlılığımızın sürdüğünü öncelikle belirtiriz.
Bu nedenle de Çerkes diasporasındaki bütün kişi ve kurumları işbirliğine çağırırken, Jıneps için maddi ve manevi katkı vermeye de çağırıyoruz.      
Biz biliyoruz ki Jıneps; Türkiye diasporasında çocuklarımıza bırakacağımız daha onurlu ve daha güzel bir gelecek için atılan ne ilk ne de son adımdır…
Umudu geleceğe taşıyarak; yeni yılda barış, dostluk ve sevgi diliyoruz
* Gazetesi ulaşmayan abonelerimizden geri dönüş yapanlar için şikayet dilekçeleri yazıyoruz. Bu yöntemle gazetenin ulaşılırlığını arttırdığımızı iletmek isteriz. Gazeteniz ulaşmıyorsa lütfen bunu bize bildirmeye devam edin.
* 2010 yılı sonu itibarı ile bütün abonelikler sona eriyor. Aboneliklerini yenilemiş olan okuyucularımıza teşekkür ediyoruz. Yenilemeyen okuyucularımız için banka bilgileri 13. sayfadadır. Banka havalesi yapamayacak abonelerimiz, ödeme için lütfen gazete büromuzu arayınız.
* Bir gazetenin en önemli gelir kaynağı reklam ve ilanlardır. Bu konuda destek arayışında olduğumuzu bilmenizi isteriz. Reklam ve ilan ücretleri tarifesini iç sayfalarımızda bulabilirsiniz. Kişisel destek mesajı içeren küçük ilanlarla gazeteye maddi destek verebilirsiniz.

Sayı : 2010 11

Yayınlanma Tarihi: 2010-12-01 00:00:00