Süryanilere Dokunma

0
448

Halkların Dostluğu Girişimi (HDG), ATV’de gösterilen ‘Aşk Bir Hayal’ adlı dizide Süryani karakterlerinin ahlaksız, namussuz ve para düşkünü gibi gösterilmesi ile Irakta kilise baskını ile Süryanilere yapılan katliamı kınadı.
Süryanilere karşı Irak’ta ve Anadolu’da yapılan saldırılara karşı Süryani halkının yanında olduğunu ileterek, dayanışma ruhunu geliştirmek için Süryani cemaatini ziyaret eden HDG bileşenleri, yaptıkları basın açıklamasında da şu görüşlere yer verdi:
“Birileri artık Irak’ta onları istemiyor. En son olarak 31 Ekim 2010 Pazar günü Süryaniler Bağdat’ta bulunan Sayidat El-Nejat kilisesinde ayin yaparken resmen bir katliama ve soykırıma tabi tutuldular. Bağdat’taki Süryani Katolik Kilisesini basan silahlı gruplar, önceden planlanladığı açıkça belli olan bu hain saldırıyla içerde sadece Tanrıya dua eden ve ibadetlerini yapan masum insanları ve din adamlarını alçakça katlettiler. Bu katliam olurken operasyon yapan Irak ve Amerikan güvenlik güçleri ise ölü sayısının artmasına neden oldular.
Süryaniler için kara Pazar olarak geçen bu katliamda 2’si din adamı olmak üzere 40’ı aşkın Süryani bireyi hunharca öldürüldü. Güvenlik güçleri ve kiliseyi basanlardan da 16 kişi öldürüldü. Şimdiye kadar hiç bir olaya karışmayan ve yaşadıkları topraklarda Hristiyanlık inançları doğrultusunda huzurluca yaşamaktan başka istekleri olmayan Iraklı Süryanilere planlı bir yok etme planı uygulanmaktadır.”

Sayı : 2010 11

Yayınlanma Tarihi: 2010-12-01 00:00:00