“Cherkess’ filmi Kayseri’deydi

0
550
Muhiddin İzzet Kandur’un Monaco’da 7 ödül kazanan filmi ‘Cherkess’in Türkiye galası Kayseri’de yapıldı.
Sinema Onay’daki galaya Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım ile sanat camiasından Mehmet Aslantuğ, Janset Paçal, Ezel Akay, Yasemin Öztürk, Atilla Saral ve Erdal Tuşuner de katıldı. Kokteylin ardından emeği geçenlere plaket takdim edildi.
Filmin izlenmesinin ardından film hakkında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, filmi çok beğendiğini söyledi.
Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım ise 7 uluslararası ödül almış  “Cherkess” filminin galasının Kayseri’de yapılmasının sevindirici olduğunu belirtti.
Etkinliğe katılan sanatçılar Mehmet Aslantuğ, Atilla Saral, Janset Paçal da birer konuşma yaparak film hakkında düşüncelerini paylaştılar.
Galanın ertesi günü katılımcılar Aşağı Borandere Köyü Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Bozantı Caddesi sonunda bulunan Şelale kafede gerçekleştirilen etkinliğe Vali Mevlüt Bilici’nin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın da katıldı. (kafkasdiasporası)

 

Sayı : 2011 04