Edibe Öğretmen’e nazar mı değdi?

0
593
Beyoğlu-Aznavur Sanat Galerisi’nde eserleri sergilendiği sırada, büyük bir şanssızlık sonucu trafik kazası geçiren Edipe Öğretmen, Göztepe Hastahanesi’nde tedavi altına alındı.
Değerli öğretmenimiz Edibe Haratoka Yordam’a acil şifalar diliyoruz. Geçmiş olsun Edibe Öğretmen.
1936 Yılında Sivas’ta doğdu. Kayseri Kız Enstitüsünü ve Ankara Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulu’nu bitirdi. Anadolu’nun çeşitli yerlerinde öğretmenlik yaptı. Sanatçı kişiliği onu sanata yöneltti. Kilim, deniz taşlarından biblolar, tenzih, minyatür, gümüş takı tasarımları, boyut kazandırılmış gravür ve resimler, bozulmayacak sert bitki tohumlarından bitkisel kolyeler, kurdele ve ipliklerle boyut kazandırılmış İznik çini tabaklarından oluşan çalışmalar yaptı. Son çalışmalarında iğde dallarının üzerine desenler işledi, cama çeşitli desen ve renklerle şekiller verip gümüşle birleştirerek kolyeler kaptı. 1982 yılında emekliye ayrıldı.
Eserleri ilk olarak 1970 yılında Beyoğlu Olgunlaşma Enstitüsü Galerisindeki karma sergide yer aldı. Bu sergiyi 2005 Yılında Kadıköy Belediyesi Şehr-i Emanet Galerisindeki gravür ve boyut kazandırılmış resimlerden oluşan sergisi izledi. Kasım-2011’de Erenköy Veni Vidi Sanat Galerisinde kurdele, boncuk ve oyalarla boyutlandırılmış İznik Çinileri sergisini açtı. Haziran -2011 tarihinde bütün eserlerinden oluşan karma sergisi Kadıköy, Şirketi Hayriye Sanat Galerisi’nde sergilendi. Eserleri 3-22 Aralık’ta Beyoğlu-Aznavur Sanat Galerisinde sanatseverlerle buluştu.

Sayı : 2011 12