Kitap: Masal Bekçisi

0
551
Bencekitap Yayınevi

Yazar: Jan Paçal

Gazeteci Jan Paçal, “Masal Bekçisi” adını verdigi fantastik roman üçlemesinin ilk kitabı olan “Kaos” raflarda yerini aldı.
Uzun yıllar gazete, dergi ve televizyonlarda görev yapan Jan Paçal, fantastik öğeler içeren ilk romanını Kuzey Kafkasya Efsaneleri ile bezerken, kadim çağ Anadolusu ile bugünün İstanbul’u arasında geçen iyilik ve kötülüğün ebedi savaşını geçmiş ve bugünün değişmeyen kavramlarıyla anlatıyor. Yeni nesil fantastik romanların son örneğini oluşturması beklenen serinin ilk kitabı şaşkınlık yaratacak derecede ilginç macera ağlarıyla örülmüş.
Yazarın kendini özdeşleştirdiği Masal Bekçisi, tarih ve boyutlar arasında yaptığı yolculuklar ile adalet, özgürlük ve eşitlik uğruna verilen kadim mücadelenin hikayesini anlatıyor.
Üçlemenin ilkini oluşturan Kaos’ta, Masal Bekçisi’nin kötülüğe yenik düşmek üzere olan dünyayı kurtarmak için, seçilmiş çocuğu arayışı konu ediliyor. Seçilmiş çocuk bulunamaz ve bekçinin herkesten sakladığı o kadim masal çocuğa anlatılmazsa, dünya karanlık bir umutsuzluğun hükümranlığına mahkum edilerek işkence içinde yok olacak. Kılıç ve kalkanlardan uzay gemilerine kadar geniş bir hayal gücünün eseri olan roman, yediden yetmişe her okurun ilgisini çekecek nitelikte.

Sayı : 2012 02