Sivas Katliamı unutturulamaz

0
503

HDK Genel Meclis Yürütme Kurulu, 2 Temmuz’da 19. yıl dönümü olan Sivas Katliamı ile ilgili yaptığı açıklamada, Sivas Katliamı için "Anadolu ve Mezopotamya topraklarında dinmeyen acılardan biridir" dedi.
Sivas Katliamı’nın Alevilere ve aydınlara karşı gerçekleştirildiğini ifade eden HDK, "tek ulus, tek dil, tek din" yaklaşımını savunanların faillerin açığa çıkarılmasını engellediğini belirtti.
Açıklamada, üzerinden yıllar geçmesine rağmen AKP Hükümeti’nin de Sivas Katliamı’nın arkasındaki karanlık güçleri açığa çıkarmadığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Sivas Davası’nda zaman aşımı kararı verilmesi karşısında Başbakan Erdoğan ‘Hayırlı olsun’ diyerek yaklaşımını da açıklamış oldu. ‘Açılım’dan söz eden AKP Hükümeti Alevilerin taleplerini karşılamak bir yana, ayrımcılığı, hakareti, adaletsizliği ve baskıyı daha da artırdı."
Devletin katliam nedeniyle hala Alevilerden özür dilemediği belirtilen açıklamada, Alevi vatandaşların "Madımak Oteli Utanç Müzesi olsun" taleplerinin yerine getirilmesi gerektiği kaydedildi.
HDK, bugün görülmeye başlanan KCK İstanbul Davası da hatırlatılarak, "Sivas katliamı davasını zaman aşımına uğratarak kapatmak isteyenler, türkü söyleyenleri, gazetecilik yapanları, anadilde eğitim diyenleri, tüm halkların barış, eşitlik ve özgürlük içinde yaşaması için mücadele edenleri hedefe koymayı sürdürüyorlar" dedi.
Açıklama "Halkların Demokratik Kongresi, tüm halkların özgür, tüm inançların eşit olduğu, herkesin anadilinde eğitim gördüğü, inancının gereğini yapabildiği bir halk iktidarı için mücadeleyi kararlıca sürdürecektir" sözleriyle sona erdi.
 

Sayı : 2012 07

Yayınlanma Tarihi: 2012-07-01 00:00:00