Vunerov

0
418

– Sayın Vunerov, Mustafa Saadet Bey, ‘Sürgün Hükümeti’ önerisinde bulundu son yazısında. Ne dersiniz kuralım mı? Bir işe yarar mı? Kabineye kimleri almamız gerekir, ne önerirsiniz?
Serap Canbek / Kadıköy Cemahiriyesi
– Tabi hükümeti kurunca birde ‘Sürgün Hükümetine Muhalefet Teşkilatı’ kurmak gerekir ki bunun başına getireceğimiz kişi kesinlikle Yalçın Karadaş olmalı derim ben. Kim ondan daha çok bilir hayatı?
Hükümetin başına Tayyip Erdoğan’ı düşünebiliriz. Cumhurbaşkanı olamaz ise emekli olacak nasılsa. Başka ülke liderlerinin kusurlarına karşı ondan daha sıkı muhalefet edeni yok. Kendi kusurlarını da iyi gargaraya getiriyor, Allah için. Lazım işte. Ayrıca kürtajı yasaklaması da biz Çerkesler için hayırlı olur diye düşünüyorum, çoğalırız biraz. Çerkes değil diye itiraz edecekler çıkacaktır tabi ama ne yapalım. Ama İdris Naim Şahin’i bari almasın kabineye. Uyaralım.
Kofi Annan’ı almayalım derim ben, hem Çemguy değil hem de yaptığı planları takan olmuyor. Bakınız Kıbrıs-bakınız Suriye. Biraz xabze var kendisinde, efendi bir insan ama yine de problem. Şapsığ milletinden de birisi olmalı muhakkak ama düşünüyor taşınıyor bulamıyorum. Abzah milletinin böyle bir talebi olacağını sanmıyorum ben.
Benden bu kadar yauv, memleketi ben mi kurtaracam?
****
-Hattiler/Çerkesler meselesine hiç dokunmuyorsun güzel kardeşim, neden?
Ali Çurey / Besney Ülkesi
-Dokunacağım dokunmasına ama Sayın Çurey, dokunulmazlığı var o meselenin. Tanrı bu görevi de size vermiş Afefıj Emin’le birlikte. Benim ne haddime efendim, saygılar.
****
– Sayın Vunerov, bu Ermeni milletinden çektiğimiz nedir? Biz iyi niyetle gidip AGOS gazetesine röportaj verdik. Gel görki peşimize düşen bazı Ermeni milliyetçileri söylediklerimizi beğenmemişler, rahat bırakmıyorlar. Hayatta ismini duymadığım Çerkes Paşaların isimlerini sayıp ‘açıkla bakalım onlar neler yaptılar’ diye sigaya çekiyorlar. Ben küçükken Çarşamba’da Arık’ın burnunu kırmıştım ama Ermeni olduğu için değil,daha önce attığım tokadı babama şikâyet ettiği için. Arık’ı bulup helalleştim, yemek yedik geçen gün ama nafile.
Ne yapıyım yauv? Bana bir çare!
Fuat Uğur / İstanbul
– Sayın Uğur sonun kötü ben sana söyleyim. Soykırımı kabul etmiş bulunan 20 Ülke- 42 Eyalet -3 Yerel Meclis bu sefer de Arık’ın haklarını koruyacağız diye ‘‘Soydövüm’’ kararı çıkartırlarsa bak gör sen. Görüldüğü yerde tokatlanacaktır gibi mesela, hiçbir yere çıkamazsın.
Ya, benim pek bir yardımım olamayacak gibi görünüyor. Sana iki kişiyi tavsiye edeyim belki bir yardımları dokunur. Biri Yusuf Halaçoğlu diğeri Taner Akçam. Artık hangisini tercih edersen.
****
Duyduğuma göre sayın seyirciler, Yaşar Güven Bey atacakmış beni işten ama Serap’ınen İnci hanım kollamış güya. Allah taksiratımı affetsin. Görüşmek üzeremuhterem okuyucularım. VNRV.

Sayı : 2012 07

Yayınlanma Tarihi: 2012-07-01 00:00:00