Sınır tanımayan sergi

0
375

Çerkes sanatçı Setenay Özbek’in 15. kişisel sergisi, 6-30 Eylül 2012 tarihleri Bağdat Caddesi’ndeki ART350 isimli sanat galerisinde gerçekleşecek. “Sınır Tanımayan” başlıklı sergi ile ilgili olarak Özbek, şu yorumda bulunuyor:

“Kendi düşünce biçimimizden başka hiçbir şey bizi sınırlayamaz. Sınırsızlığın sınırları ve sınırların sınırsızlığının farkındalığında özgürleşme dürtüsüyle dünyaya baktığımda, renk ve biçimlerle duyumsadıklarımı resimlerime yansıtıyorum. Resim ancak kendine sınırsız hedefler koyarsa yaşayabilir.” ve “Hiç Kimse Bir Başkası Olamaz” adlı iki kitabı mevcut.

Setenay Özbek kimdir?

1990 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları bölümünden dereceyle mezun oldu. Fransa, İngiltere, ABD, Bulgaristan, Sırbistan, İsviçre, Mısır, Almanya, Belçika ve Hollanda gibi ülkelerde çeşitli sergiler, sanat etkinlikleri ve atölye çalışmaları yaptı. Sanatçı; barış, evren, doğa ve varoluş ile ilgili temaları işlemektedir. Ulusal ve uluslararası 15 kişisel ve 50’den fazla karma ve grup sergisi olan sanatçı, 2009 Taşkent 5. Çağdaş Sanat Bienali’nde Bienal Üçüncüsü oldu ve “En İyi Çağdaş Resim” ödülü aldı. 2009 Bakraç Sanat Galerisi 30. Yıl Resim Yarışması’nda Birincilik ödülünü aldı. 2006 Royal Academy of Arts – Londra İngiltere’de, 9.000 eser arasında resimleri finalist oldu. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve Uluslararası PEN Yazarlar Derneği üyesi olan sanatçının, “Gecenin Mavisi”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz