Ayaayra coşkuyla kutlandı

0
407

Abhazya’nın zafer ve özgürlük günü (Ayaayra Amş), Kafkas Dernekleri Federasyonu Abhazya Çalışma Grubu ve Sakarya, Kocaeli, Düzce, Hendek Kafkas Kültür Dernekleri’nin işbirliğiyle, Sakarya’nın Akyazı İlçesi’ne bağlı Akbalık Mahallesi’nde büyük bir etkinlikle kutlandı.

Program at yarışlarıyla başladı. 5 Kategoride gerçekleşene nefes kesen yarışlarda; İngiliz Atları Sürat Kategorisinde; Gazanfer Yavuz’un atı “Prodotör” birinci olurken, Mehmet Yeşiloğlu’nun atı “Almodovar” ikinci ve Hüsamettin Kopal’ın atı “Dila” isimli atı 3. oldu. Yerel Köylü Atları kategorisinde ise; Cengiz Yaman’ın atı “Selçukhan7” birinci, Celal Araç’ın atı “Urfa Güzeli” ikinci, Erdal Araç’ın “Tabanca” adlı atı üçüncü olmayı başardı.

Ayhabı’lardan muhteşem gösteri

At Yarışlarının ardından; sahneye davet edilen Sakarya’da yaşayan Abhaz büyükleri (Ayhabı’lar); programın açılışını gerçekleştirdi. Tahtalara vurarak, söyledikleri Abazaca şarkı ve ritimlerle tempo tutan Abhaz büyükleri, genç Abaza kızlarıyla birlikte mızıka eşliğinde yöresel Abaza oyunları oynayarak, örf, adet ve geleneklerin devam ettiğinin mesajını verdi.

Ardından rengarenk kostümler içerisinde sahneye çıkan programın ev sahibi Sakarya Kafkas Kültür Derneği’nin “Kafkas Ekip Halk Oyunları Ekibi” gösterileriyle izleyenleri adeta büyüledi. Ardından; Kocaeli ve Abhazya’dan gelen  Kafkas Halk Oyunları ekipleri de gösterilerini sundu. Folkethnica ve Abhazya’dan gelen ses sanatçıları şarkılarını seslendirdi.

Gecenin finalinde ise ünlü Ses Sanatçısı Gülcan Altan’ın söylediği Abazaca ve Türkçe şarkılar büyük ilgi gördü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz