Nart Akademisi eğitimleri devam ediyor

0
418

Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun gençlerle ilgili en önemli eğitim projelerinden olan Nart Akademisi’nin ilk bölgesel eğitimi, 2 Aralık Pazar günü Bursa’da gerçekleşti. Daha önce Ankara’da, üç dönem devam eden eğitim programında Kafkas Dilleri Genel Bilgi ve Adıge-Abhaz Dilleri, Sürgün ve Osmanlı Topraklarına Yerleşim, Diasporada Örgütler ve Dönüş Düşüncesi ,1908-1980, Kimlik ve Etnisite, Milliyetçilik, Diaspora, Kimlikler Ve Kimlik Politikaları,Kaffed İlkeleri, Empatik İletişim konulu dersler verilmişti.

Daha fazla sayıda katılımcıya ulaşmak amacıyla programın bölgelere taşınması kararının ardından, KAFFED Güney Marmara Bölgesi Dernekleri gençlerinin katılımıyla Bursa’da ilk eğitim gerçekleştirildi.

İlk sunum Şamil Jane tarafından Federasyon ilkeleri konusunda gerçekleştirdi. Öğleden sonraki oturumda Yıldız Teknik Ünv. İnsan ve Toplum Bilimleri bölümü öğretim görevlisi Setenay Nil Doğan, Milliyetçilik ve Diaspora konulu sunumunu gerçekleştirdi. Eğitim içeriği ve sunumların son derece yararlı olduğu konusunda görüş bildiren bölge gençleri, bir yürütme grubu oluşturarak devam edecek programların takibi ve organizasyonuyla ilgili görev aldılar.

Nart Akademisi, gençlerin ulusal konulardaki bilgi ve donanımlarını arttırmanın yanı sıra, kişisel ve profesyonel gelişimlerine de katkıda bulunmayı hedefliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz