Merzifon Kafkas Kültür Derneği Kaffed’den ayrıldı

0
442

Merzifon Kafkas Kültür Derneği, 09 Aralık 2012 tarihinde yapılan olağan genel kurulunda Kaffed’den ayrılma konusunda görüş birliğine vardı. Dernek Yönetim Kurulunun konuyla ilgili “Özellikle son bir yıl içerisinde; sivil toplum örgütlerimiz arasındaki diyalog kopukluğu, anlaşmazlıklar, çekişme ve kavgalar 150 yıllık diaspora hayatımız boyunca hiçbir zaman şahit olmadığımız tehlikeli boyutlara ulaşmıştır.

…Kaffed Çerkes Dünyasındaki bu çekişme ve kavganın içinde bizzat taraf olarak durmuş ve yangına körükle gitmeyi tercih etmiştir.

…Diğer kurumlara mensup çok yakın bir irade ortaya koymanın da Kaffed’in gerek ilkeleri ve gerekse söylemleri ışığında mümkün olmadığına inandığımızdan ayrılma kararı aldık. Bizler özgür irademizi kullanarak sivil toplum örgütlerimiz ve kendi öz insanımızla barışık bir şekilde; toplumsal barışı, huzuru, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü ve kardeşliği ön planda tutarak bağımsız bir dernek olarak yolumuza devam etmenin daha yararlı olacağına inanıyoruz.”açıklaması yaptı.

Kaffed tek başına mı yürüyor?

Kaffed Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, Kaffed sitesindeki “Kaffed tek başına mı yürüyor” başlıklı yazısında Merzifon Derneği’nin Kaffed’den ayrılma kararının 11’e karşı 14 oy ile alındığını belirterek özetle şöyle dedi. “Açıklama sanki Merzifon Derneği’nin tüm üyelerinin fikrini yansıtıyor havasında hazırlanmış. Bu açıdan yeni yönetimin demokrasi anlayışının değişik olduğu anlaşılıyor. Oldukça düşündürücü.

61 ayrı şehir veya ilçede 61 ayrı dernek, 61 ayrı yönetim kurulu, 61 ayrı genel kurul, tartışarak, istişare ederek karar alıyor, fikir ve ülkü birliği içinde hareket ediyor. Bu kurumların çatı örgütü olan Kaffed, attığı her adıma kendisine bağlı dernekler ile beraber karar veriyor. Vicdanı ve izanı olan herkes Merzifon Derneği yeni yönetiminin ayrılma gerekçesi olarak ortaya koyduğu söylemin aslında Kaffed’in değil bizzat kendilerinin davranış tarzını anlattığını görür.

Bu tavır kim ne derse desin iyi niyetli olarak nitelenemez ve bu işi yapanlar bana göre Çerkes halkının birlikteliğini istemeyen güçlerin piyonlarıdır.

Kaffed; ilkeleri doğrultusunda yılmadan, yorulmadan, toplumundan aldığı güç ile ve iyi niyetli her Çerkes ile birlikte yolunda yürümeye devam edecek.

Merdi Kıptiler de her devirde olduğu gibi bu günde şecaat arz ederken sirkatlerini söylemeye devam edecek.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz