“Biz bitti demeden bu dava bitmez”

0
480

Buradayız Ahparig

19 Ocak 2007’de Şişli Osmanbey’de bulunan Agos gazetesi önünde tetikçi Ogün Samast tarafından öldürülen Hrant Dink, katledilişinin 6. yıl dönümünde Şişli Meydanı’ndan gazete önüne yapılan yürüyüş ile anıldı.

19 Ocak öncesinde bir hafta boyunca “Buradayız Ahparig (Buradayız Kardeşim)” sloganı ile etkinlikler düzenlenirken, Hrant’ın Arkadaşları yayımladıkları bildiride şöyle dedi: “Hrant Dink’in katledilmesinin üzerinden tam 6 yıl geçti. Bu 6 yılda katillerin eline silahveren, onları cesaretlendiren, cinayeti örgütleyen, soruşturmayı karartan devlet içindeki yapı yargı önüne çıkarılmadı, verilen sözler tutulmadı.

Tam tersine Hrant Dink’i ölüme götüren neredeyse tüm resmi görevliler, hükümet tarafından el üstünde tutuldu, terfi ettirildi. Kararttılar, çözmediler, unutturmak istediler, üstünü örttüler, örgüt ‘bulamadılar’, gerçek katilleri korudular, sahiplendiler. Bu, cinayete ortaklıktır. Hrant’ın gerçek katilleri yargı önüne çıkarılmalıdır. Bunun için adalet arayışımızı daha da güçlendirmeli, kararlılığımızı göstermeli, sesimizi daha da gür çıkarmalıyız. İstedikleri kadar karartsınlar, korusunlar, kollasınlar. Biz bitti demeden bu dava bitmez. Buradayız Ahparig…”

Yargıtay’dan yeni Dink kararı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink cinayeti davasıyla ilgili “örgüt yok” kararı veren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının bozulmasını istedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink cinayeti davasıyla ilgili hazırladığı tebliğnamede “Cinayetin sistemli, planlı ve organize olarak bir örgüt faaliyeti kapsamında” gerçekleştiğini belirterek kararın bozulması gerektiğini vurguladı. Tebliğnamede, ‘’Son eylemin sıradan bir adam öldürme eylemi olmadığı, dosyadaki eylemlerin, devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak, otoriteyi zaafa uğratmak, kamu düzenini bozup ülkede kaos, kargaşa ve güvensizlik ortamı oluşturmak, huzursuzluk ortamına zemin hazırlamak, ülkemizi uluslararası arenada sıkıntıya sokmak şeklinde amaçlarının olduğu açıktır’’ denildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz