Çeçen cinayetlerinde suç örgütü yokmuş

0
511

Çeçen komutanlar Berk-Haz Musaevi, Rustam Altemirol ve Zavrbek Amriev’in Zeytinburnu’nda öldürülmesiyle ilgili soruşturma dosyası hakkında görevlisizlik kararı verildi.

İstanbul Zeytinburnu’nda 16 Eylül 2011’de Çeçen komutanlar Berk-Haz Musaevi, Rustam Altemirol ve Zavrbek Amriev’in sokak ortasında kurşunlanarak öldürüldü. Bu olayın ardından Terörle Mücadele Soruşturmalarına bakmakla görevli savcılık soruşturma başlattı. Bu soruşturma kapsamında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce geçtiğimiz yıl Kasım ayında 6 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele savcısı Adem Özcan tarafından sorgulanan şüphelilerden ikisi tutuklandı.

Yaklaşık 8 aydır yürütülen soruşturma kapsamında savcılık, suç örgütü tespit edemedi. Cinayetlerin herhangi bir örgüt ile bağlantısı olmadığına karar veren savcı Adem Özcan, soruşturma dosyasını ‘Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesine ile görevli savcılığın görev alanına girmediğini belirtti. Bu çerveçede görevsizlik kararı verilen dosya, cinayetlerin işlendiği bölgenin savcılığı olan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

 

Sayı : 2013 06