Sait Faik ödülü Sine Ergün’e verildi.

0
561

Yazar Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye verilen ve Darüşşafaka Cemiyeti ile İş Bankası Kültür Yayınları işbirliğiyle düzenlenen 59. Sait Faik Hikâye Armağanı, “Bazen Hayat” adlı eseriyle Sine Ergün’e verildi. Ergün, şu ana kadar bu ödülü kazanan en genç yazar oldu.

Doğan Hızlan’ın başkanlığında toplanan Jale Parla, Metin Celâl, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Beşir Özmen ile Murat Gülsoy’dan oluşan ve 40 kitabı değerlendiren Sait Faik Hikâye Armağanı jürisi, verilen ödülün gerekçesini şöyle açıkladı: “Yalın bir dille güncel kent yaşamından kesitleri anlatırken insanlık durumlarının tekinsizliğini resmetmekteki ustalığı nedeniyle, 59. Sait Faik Hikâye Armağanı, Sine Ergün’ün ‘Bazen Hayat’ adlı kitabına oybirliğiyle verilmiştir.”

1982 doğumlu Sine Ergün Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nin ardından Bilkent Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Öykü, şiir, deneme ve çevirileri Notos, Kitap-lık, Sıcak Nal, Özgür Edebiyat, Sözcükler, Sınır, Ğ ve Patika dergileri ile çeşitli derlemelerde yer aldı. İlk öykü kitabı “Burası Tekin Değil”i (2010) “Bazen Hayat” (2012) izledi.

 

Sayı : 2013 06