TAVŞANDAĞI ÇERKES KÜLTÜR FESTİVALİ’NE DAVET

0
523

Daha önce 3 kez yapılmış olan “Tavşandağı Kafkas Festvali” 10 yıl aradan sonra Merzifon Kafkas Derneği Yönetim Kurulu tarafından yeniden 30 Haziran 2013 Pazar Günü “Orta Karadeniz Merzifon Tavşandağı Çerkes Kültür Festivali” şeklinde yapılacaktır.Festivalin finali 30 Haziran 2013 Pazar Günü Tavşandağı Ortabük Köyünde saat 13.00’da başlayacak programla icra edilecektir.

Final günü programında;

  • Ankara Çerkes Derneği ELBRUZ Kafkas Halk Dansları Ekinin Gösterisi,
  • Çerkes Okçuluk Spor Kulübünün ok atış gösterileri,
  • Geleneksel çerkes kıyafetleri defilesi,
  • Mahalli dans yarışmaları,
  • MAZE Müzik Grubu dinletisi ve konseri, yer alacaktır.

Merzifon Kafkas Derneği organizatörlüğünde yapılacak olan “Çerkes Kültür Festivaline” bütün hemşerilerimiz, kurum ve kuruluşlarımız davetlidir. Merzifon Kafkas Derneği tarafından bu konuda kamuoyu ile paylaşılan mesaj aşağıda olduğu gibdir.

Nart destanlarının diyarı Kuzey Kafkasya’nın yerli halkı biz Çerkesler; Tarihimiz boyunca özgürlüğümüz ve vatanımız için savaşmak zorunda kaldık, sürgünler, soykırımlar yaşadık. Bu gün 40 ülke toprağına serpiştirilmiş hüzün çiçeği tohumlarıyız biz, yaban gülleri gibi açarak kimliğimiz, kültürümüz ve ana dilimizle bütün Dünya’ya renk katıyoruz ve katmaya da devam edeceğiz. Binlerce yıllık geçmişi olan kadim kültürümüzü tanıtmak ve yaşatmak, kültürler arasında kardeşlik, barış ve sevgi köprülerini kurmak için ‘Çerkes Kültür Festivalİ’ düzenledik. İlçemizde 10 yıl aradan sonra düzenlediğimiz bu festivalin önümüzdeki yıllarda daha geniş zamanlı uluslar arası boyuta taşınacağına inanıyoruz.

Derin vadileri, karlı dağları, gür çam ormanları, geniş çayırları, serin dağ suları ve dereleri ile bulutların üstündeki Tavşandağı’nın muhteşem doğal güzellikleri içerisinde çerkes kültüründen bir nefes çekmek ve bizimle birlikte unutulmaz bir gün geçirmek isteyen herkesi festivalimize bekliyoruz.”

İt’ur zeremıthaç’ew zereş’ağe xurep”

İKİ EL BİRBİRİNİ YIKAMADIKÇA TANIŞMIŞ OLMAZ.

MERZİFON KAFKAS DERNEĞİ

 

Sayı : 2013 06