Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Vicdani Ret Derneği resmen kuruldu

Türkiyeli Vicdani Retçiler ve antimilitaristler, 15 Mayıs Dünya Vicdani Ret Günü’nde bir dernek çatısı altında birleştiler. 90 kurucu üyeyle yola koyulan Vicdani Ret Derneği üyeleri, Beyoğlu’daki Cezayir Toplantı Salonu’nda yaptıkları etkinlikle, derneğin kuruluşunu ilan etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dernek Eşbaşkanı Merve Arkun, vicdani retçileri daha aktif bir mücadeleye çağırdı ve Türkiye Cumhuriyeti’nde yasal olarak tanınmayan vicdani retçiliğin bir hak olduğunu, yıllardır bu hakkın devletçe tanınması için yaptıkları çalışmanın artık bu dernek altında, daha büyük bir şekilde yürütüleceğini belirtti. Arkun, derneğin, dini, ahlaki ya da politik görüşlerinden dolayı zorunlu askerliği reddeden herkese açık olacağını belirtti.

 

Sayı : 2013 06

Yazarın Diğer Yazıları

Sürgün ve soykırım temalı yarışmalar

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), 21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı ve Sürgünü'nün 160. yıldönümü kapsamında düzenlediği afiş ve resim yarışmalarının duyurusunu yaptı. Afiş yarışması: https://kaffed.org/2024/03/28/cerkes-soykirimi-ve-surgununun-160-yili-afis-yarismasi/ Resim yarışması:...

AÇD müzik şöleni

Ankara Çerkes Derneği’nin organize ettiği “Wored Gecesi” 27 Nisan 2024 saat 19.30’da Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Selçuk Sımsım ABIGI kadrosunda

Araştırmacı yazar Selçuk Sol Sımsım, Abhaz Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Arda Aşuba’nın onayıyla 1 Nisan 2024 itibariyle Abhaz Araştırmaları Enstitüsü (ABIGI) kadrosuna alındı.  

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img