189 Suriye Çerkesi daha Türkiye’de

0
453

Suriye’de yaşayan Çerkeslerin 189 kişilik bölümü, Dünya Çerkesleri Dayanışma Komitesi (DÇDK) tarafından yapılan bir organizasyonla Türkiye’ye getirilerek Nizip’te kampa yerleştirildi.

Gaziantep Havalimanı’na indikten sonra otobüslerle Nizip’de bulunan konteyner kente getirilen Çerkesler, daha önce gelen yakınları tarafından heyecanla karşılandı. Otobüsten inen yakınlarını gören Çerkesler, birbirlerine hasretle sarılırken, gözyaşı döktüler. Çerkes aileler, kamp yönetimi tarafından kendilerine tahsis edilen konteynerlere yerleştirildi.

Adıgece dil öğretimi başladı

Dünya Çerkesleri Dayanışma Komitesi (DÇDK), Çerkes Dernekleri Federasyonu (Çerkes-Fed) ve Adige Dil Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen çalışmalar sonucu Nizip Halk Eğitim Merkezi akreditasyonu ile start alan Adigece dil öğretimi programı, konteyner kentte fiilen başladı.
Kampta bulunanlardan yaklaşık 300 kişi Adigece öğrenimi için müracaat etti. Yaş gruplarına göre sınıflara ayrılan katılımcılara, öğretim görevini üstlenen Adigece dil öğretmeni Meretuko Fehmi, hazırlanan ilk sınıfa girerek alfabeden başlamak üzere ilk dersini verdi. Derslerin tamamı Meretuko Fehmi tarafından verilecek.
Sayı : 2013 07