KISA… KISA… KISA…

0
485

Çeçenya 8 Eylül’de seçime gidiyor

Rusya yanlısı Çeçenya Cumhuriyeti’nde üçüncü dönem parlamento seçimleri 8 Eylül’de yapılacak.

Parlamento oturumunda oy birliğiyle, milletvekili seçimlerinin, Rusya genelinde de seçimlerin yapılacağı 8 Eylül 2013 tarihinde yapılmasına karar verildi. Yüksek Seçim Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, seçimlere kayıtlı 18 parti katılabilecek.

Çeçenya parlamentosunda 41 milletvekili bulunuyor. Son seçimler yedi siyasi partiden 245 adayın katılımıyla 12 Ekim 2008’de yapılmıştı. Seçim barajını aşabilen iki partiden Birleşik Rusya 37, Adil Rusya ise 4 milletvekili çıkardı. Çeçenya’da milletvekillerinin görev süresi 5 yıl.

 

Soçi’ye adanan filmin başrolü Depardieu’nun

Rusya vatandaşlığını alan Fransız aktör Gerard Depardieu, Soçi Olimpiyat Oyunları hakkında yapılan bir filmde başrol oynayacak.

Rusya ve Avusturya’nın ortaklaşa çektiği “Sınırsız Spor” adlı filmin kış olimpiyatına adandığını bildiren Yapımcı Fedor Popov, Depardieu’nun filmde, Soçi Olimpiyatları arifesinde Rusya Dağ Kayağı Erkek Ulusal Takımı’nın verimlilik sorununu çözmeye çalışan Sportif Direktör Sergey Romanov’u canlandırdığını anlattı.

Filmde dağ kayağı sporunun yıldızı Karl Schranz da oynayacak. Yönetmenliğini Avusturyalı Otto Retzer ile Rusyalı Aleksandr Lomakin’in üstlendiği filmin rağbet göreceği umudunu dile getiren Popov, “Filmi, geniş bir sinema yayını için ticari bir proje olarak tasarladık. Bütçesi 3 milyon avro.” dedi.

 

Mahaçkale’den Soçi, Bakü ve Minvodi’ye uçak

Ak Bars Aero havayolu şirketi Mahaçkale havaalanından yeni seferler başlatıyor. Dağıstan’ın başkentinden sürekli olarak Soçi, Bakü ve Minvodi’ye uçuşlar yapılacak, Sankt-Petersburg uçuşları ise arttırılacak.

Ak Bars Aero Kuzey Kafkasya bürosu temsilcisi Aleksey Savçenkov yeni uçuşların fiyatlarını da açıkladı: Mahaçkale-Baku tek yön 35 avro (yaklaşık 1500 ruble), uçuş süresi 40 dakika; Mahaçkale-Minvodi için fiyatlar 1400 rubleden başlıyor, uçuş süresi 40 dakika; Mahaçkale-Soçi için fiyatlar 1700 rubleden başlıyor, uçuş süresi 1 saat.

 

Sayı : 2013 07