KAFFED Kriz Masasından Haberler

0
517

Suriye’nin Bumbiç Şehrinden hareketle 21 Mayıs’ta Gaziantep Karkamış sınır kapısından Türkiye’ye giriş yapan Bıj sülalesine mensup 6 kişilik aile, Göksun Çerkes Derneği Başkanı Bedri TOKUÇ tarafından Göksun girişinde karşılanmış ve gece Göksun’da misafir edilmişlerdir.

Gece Göksun’da misafir edilen soydaşlarımız, istirahat ve ihtiyaçları karşılandıktan sonra, 22 Mayıs sabahı kendilerine ait özel araçları ile Tokat’a, 23 Mayıs sabahı ise Trabzon’dan gemi ile Anavatan’a dönmek üzere yolcu edilmişlerdir.

Bursa Kemalpaşa’ya daha önce yerleştirdiğimiz ailenin akrabası olan 3 kişilik aile 29 Mayıs’ta İstanbul Atatürk Havalimanı’nda karşılanarak, Sinoplu hemşerimiz Bahri Özdemir’in tahsis ettiği İstanbul-Güneşli’deki evine, Uzunyaylalı hemşerimiz Mukaf Ahmet Mavi’nin bağışladığı ev eşyaları ile düzenlenerek yerleştirilmiştir.

Suriye’den Kriz Masamıza ulaşan 13 kişilik aile Anavatana dönmek istediklerini dile getirmiş, masrafları (davetiye, vize vs.) kriz masamızca karşılanarak, işlemleri tamamlanıncaya kadar Tokat iline yerleştirilmişlerdi. Bu aileden 4 kişinin işlemleri bitti ve Maykop’a yolcu edildiler. Diğerlerinin de dönüş için işlemleri devam ediyor.

 

Sayı : 2013 07