Yanık Köyü Yaz Şenliği

0
458

Sapanca’daki Çağdaş Yanık Köyü Geliştirme, Tanıtma ve Koruma Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Geleneksel Yanık Köyü Yaz Şenliği’, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Köy meydanında yapılan şenlikte, stantlarda köy halkı tarafından hazırlanan yiyecek, el sanatları ürünleri ve hediyelik eşyaların satışı da yapıldı. Şenlik, Sapanca kaymakamı Osman Sarı’nın yanı sıra civar il ve köylerden pek çok insanın katılımına sahne oldu.

Meydanda Karadeniz halk oyunları, Çerkes halk dansları, çocukların yumurta ve çuval yarışları ilgiyle izlendi. Akşama doğru kurulan ve gecede devam eden düğün halkası ise görülmeye değerdi.

Şenlik hakkında bilgi veren Sibel Baykal, “Bu şenliği her sene Haziran ayının ikinci Pazar günü yapıyoruz. Beş yıldır düzenliyoruz. Amacımız bunu geleneksel hale getirmek. Şenliğimizin amacı insanlarımızın bir arada olması, paylaşımda bulunması, karşılıklı dostluklar geliştirerek gençlerimizin, kadınlarımızın ürettikleri ürünleri sergileyebilecekleri ortamı yaratmak ve her geçen yıl daha çok katılımcıyla buluşmak” dedi.


Sayı : 2013 07