Bursa’daki Kafkas Dernekleri ortak platform oluşturdu

0
476

Bursa’da faaliyet gösteren Kuzey Kafkas Dernekleri ortaklaşa hareket etmek için platform oluşturdular. Platform yönetimine Bursa Abhaz Kültür Derneği Başkanı Cengiz Koç, Çerkes Derneği Başkanı Levent Turgut, Çerkes Derneğinden Feridun Akçay ve Bursa Abhaz Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Atilla Sağım seçildiler.

Yeni oluşturulan Kuzey Kafkas Dernekleri platform toplantısına Orta Asya Kafkas Kültür Derneği Başkanı Bursa Eski Milletvekili Dr. Şerif Birinç, Bursa Abhaz Kültür Derneği Başkanı Cengiz Koç, Çerkes Derneği Başkanı Levent Turgut, Dostluk Kulübü Başkanı İsmet Baykala, KAFSİAD Başkanı Aydın ilhan, Dağıstanlılar Derneği Başkanı Yaşar Dönder, Birleşik Kuzey Kafkas Derneği Başkanı Ferruh Kaya ve yöneticiler katıldılar.

Nilüfer Leyya Çerkes Ev Yemekleri restoran’ında bir araya gelen Kuzey Kafkas Dernek başkan ve yöneticileri yaptıkları ortak açıklamada ” Bursa’da faaliyet gösteren on üç Kuzey Kafkas Derneğinin her ay düzenli olarak bir araya gelip kendi kültürleri hakkında ve güncel konular hakkında yaptığı görüşmeler sonucunda bu birlikteliğin bir platformla daha da işlev hale geleceğine karar vermiş olup bundan sonra yapılacak etkinliklerde ortak hareket etme kararı alınmıştır” denildi.

Platform Başkanı Bursa Abhaz kültür Derneği Başkan Yardımcısı Atilla Sağım, ” Bursa’da faaliyet gösteren Kuzey Kafkas Derneklerimizin kurulduklarından bu güne kadar bir araya gelip sorunları tartışması ve ortak hareket etmesi söz konusu değildi. Büyük bir Kafkas camiası olmasına rağmen dernekler arasında iletişim şimdiki gibi değildi. Bir yıldır dernek başkanları olarak her ay toplanıyoruz ve kendi kültürümüzle ilgili görüşlerimizi karşılıklı olarak paylaşıyoruz. Bu zamana kadar yaptığımız toplantılarda gördük ki artık bir platformla ortaklaşa yeni projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor, bunun için oy birliği ile Cengiz Koç, Levent Turgut, Feridun Akçay arkadaşlarımız Kuzey Kafkas Dernekleri Platformuna seçildiler. Bundan sonra ortaklaşa yapacağımız projelerin sekretaryası bu arkadaşlarımız tarafından takip edilecektir.”dedi.

(abhazhaber.com)

Sayı : 2013 08