Minik ressamlardan sergi

0
644

Kabardey-Balkar Milli Müzesi’nde Nalçik’teki sanatoryumlarda kalan Suriyeli geri dönüşçü çocuklara ait resimler sergilendi. Farklı tekniklerle yapılan 50’nin üzerinde resmin yanı sıra sergide, Çerkesçe çizgi filmlerden esinlenerek hazırlanmış beş animasyon film de yer aldı.

Sergi projesini gerçekleştiren genç gönüllülerden, Rusya Ressamlar Birliği üyesi Diana Şokarova, Şubat ayından beri, yaşları 5-15 arasında değişen 40 çocukla resim dersleri yaptıklarını kaydetti.

Daha önce benzer bir serginin Çocuk Sanat Sarayı’nda gerçekleştirildiğini hatırlatan Şokarova, çocukların içinde bulundukları ortama adapte olduklarını, Çerkesce ve Rusça konuşmaya başladıklarını ifade ediyor.

Şokarova, çocuklarla yeni projelere imza atmak istediklerini belirterek “Onlarla çalışmak çok keyifliydi, öğretmenden ziyade arkadaş gibi olduk, kendilerini rahat hissettiler. Çocuklarla daha çok beraber olmak istiyoruz. Şimdi çocuk kukla tiyatrosu fikrimiz var. Bu, çocukların daha çabuk dil öğrenmelerine yardımcı olacak” dedi.

 

Sayı : 2013 08