Merzifon Çerkes Kültür Festivali

0
675

Orta Karadeniz Tavşandağı Çerkes Kültür Festivali, 30 Haziran’da muhteşem bir organizasyonla gerçekleştirildi. Festivale 6-7 bin kişi civarında hemşehrimiz katıldı. Merzifon, Amasya ve Çorum illerinden resmi erkan ile siyasi parti bakan ve yöneticilerinin festivale büyük ilgi gösterdiği görüldü.

Açılış konuşmasını Merzifon Kafkas Derneği YK Başkanı Naim Yılmaz yaptı. Yılmaz; anadilimiz, kimliğimiz ve kültürümüzün yaşatılması gerektiğini anlattı ve Çerkes kültürünün bu ülkenin bir zenginliği olduğunu söyledi. Farklı etnik kökenli halklar olarak karşılıklı saygı, sevgi çerçevesinde barış ve huzur içinde yaşamamız gerektiğini söyledi.

Festivalin 2-3 güne yayılarak uluslararası boyutta yapılması önerildi. Konukların konuşmasından sonra festival Merzifon Kafkas Derneği gençlerinin geleneksel Çerkes kıyafeti defilesi ile başladı.


Mahalli danslar sonrası çeşitli hediye ve plaketler verildi. Kapanış konuşmasını Tertip Komitesi Başkanı Yılmaz Dönmez yaptı.Kayseri’den Maze grubu konseri ve Yalova Çiftlikköy dans ekibinin Hacı Murat Dağıstanlı yönetiminde gösterisi izlendi. İstanbul’dan Janbiy Ceylan’ın atlarla dans ve ayrıca kama ve kılıç gösterileri beğeni ile izlendikten sonra İstanbul Çerkes Okçuluk Spor Kulübü gösterisi izlendi. Ok gösterisini yapanlar protokole de ok atışı yaptırdılar.

Haber: A. Cevat Benk


Sayı : 2013 08