Suriye’den 467 Abaza Abhazya’ya gitti

0
511

Abhazya Geri Dönüş Komitesi başkan yardımcısı İnar Gitsba, düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar Suriye’den Abhazya’ya 467 kişinin dönüş yaptığını açıkladı. Toplam 143 aile döndü. 115 erkek, 201 kadın, 18 yaşından küçük 107 genç ve çocuk, 44 emekli.

Gitsba, geri dönüşçülerin Abhazya toplumuna hızlı şekilde entegrasyonun sağlanması için program dahilinde çalışmaların devam ettiğini ifade etti.  Gitsba’nın verdiği bilgilere göre, geri dönüşçülerin arasında çok farklı meslek gruplarından kişiler bulunuyor, çoğunlukla inşaat alanında olmak üzere 45 erkek iş bulabildi, moda evinde çalışan bir tasarımcı, GSM şirketlerinde çalışmaya başlayan programcılar, tiyatro ve televizyonda iş bulabilenler de var. Dışişleri Bakanlığı da bakanlık sitesinin Arapça versiyonunun hazırlanması için bir programcıyı istihdam etti.

Suriyeli geri dönüşçüler arasında bazı yerel sağlık kurumlarında çalışmaya başlayanlar da var. Geri dönüşçülerden bir çoğuna Sohum, Gudauta ve Gulripşsk’da konut verildi. Temmuz’un ilk günlerinde gelen geri dönüşçü grubu masrafları devlet tarafından karşılanmak üzere geçici olarak Gudauta’taki ‘Çernomorets’ oteline yerleştirildi. Geri dönüşçüler için Abhazca ve Rusça dil kursları da organize edildi. (ajanskafkas)

 

Sayı : 2013 08