Terörle suçlanan gencin avukat babası öldürüldü

0
430

Dağıstanlı avukat Magomed Guçuçaliyev Mahaçkale’de kimliği belirsiz kişilerce öldürüldü.

12 Temmuz gecesi Mahaçkale’nin kuzeyindeki Semender kasabası Abdulayev caddesinde meydana geldi. Dağıstan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Guçuçaliyev’in evinin yakınlarında türü belirlenemeyen bir silahla öldürüldüğü kaydedildi.

Öldürülen avukat 31 Mayıs’ta Leninkent kasabasında gözaltına alınan Sirajudin Guçuçaliyev’in babasıydı. Dağıstan İçişleri Bakanlığı Sirajudin Guçuçaliyev’i Mahaçkale kundaklama-terör grubu lideri olarak adlandırdı.

Sirajudin’in gözaltına alınmasının ertesi günü Mahaçkale belediye başkanı Said Amirov tutuklanarak Moskova’ya götürüldü. Güvenlik organları kaynakları Guçuçaliyev’in Amirov ile irtibatı olduğu yönünde ifade verdiğini açıkladı.

Avukat İsrapil Gadalov, Magomed Guçuçaliyev’in öldürülmeden yaklaşık iki ay kadar önce baroya avukatlık statüsünün durdurulması için başvuruda bulunduğunu belirtiyor. Gadadov “Cevap alıp almadığına dair bilgim yok, ama o günden beri hiçbir iş almadı. Kararında etkili olan şey neydi bilmiyorum. Belki de sadece yorulmuştu” dedi.

Sayı : 2013 08