Türkiye’nin Tenoru Projesi’nin Çerkes sanatçısı

0
532

Tenor Berk Özbek, ‘Türkiye’nin Tenoru Projesi’nin ilk ürünü olan “Eğer Aşkı Seversen”, single çalışmasını Şubat ayında yayınlamıştı, şimdilerde ise bu çalışmasına hazırladığı klip ile müzikseverlerle buluşuyor.

Berk Özbek,1977’de İstanbul’da doğdu. Müzik çalışmalarına lise yıllarında başladı ve 1994’te Milliyet Liselerarası Müzik Yarışması’nda Türkiye Birincisi seçildi.

1995’te Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Şan Bölümüne girdi. 1995-2001 yılları arasında Marmara Üniversitesi bünyesindeki orkestra ve koroların solisti olarak başarılı konserlere imza attı. Lisans eğitimini aynı üniversitede tamamladı.

Müşfik Kenter, Suat Arıkan, Candan Erçetin, Meltem Cumbul gibi Türkiye’nin önemli sahne sanatçılarının da içinde olduğu “Anlat Şehrazat Müzikali”nde başarılı temsiller verdi.

1998 ve 1999’da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finallerinde canlı yayında solist olarak yarıştı.

2006’da Edirne’de düzenlenen 8. Uluslararası Genç Müzisyenler Yarışması’nda Opera-Şan Birincisi oldu.

2009’da İstanbul Devlet Operası sanatçısı Hakan Aysev ve Cenk Bıyık ile Bilfen okullarında ”3 Tenor Konseri” gerçekleştirdi.

2007-2010 yılları arasında İstanbul Devlet Opera Ve Balesi’nde Opera ve Müzikallerde solist ve korist sanatçı olarak yer aldı. 2009-2010 Opera sezonu süresince sahne ve şan çalışmalarına İtalyan Opera Sanatçısı Maestro Licinio Montefusco ile devam etti.

Berk Özbek,  Doç. Dr Mustafa Uslu’nun şefliğini üstlendiği Marmara Üniversitesi Folk Müziği ve Oda Müziği Topluluğu’nun solist sanatçısıdır.

 

Sayı : 2013 08