Bir grup Oset Türkiye’ye geçti

0
477

Kuzey Osetya’nın Prigorodni bölgesinde göçmenlerin kaldığı geçici ikamet merkezinde kalan Suriyeli Osetlerden bir grup ülkeden ayrıldı. Blogger Alan Salbiyev, Suriyeli Osetlerin Türkiye’ye gittiğini kaydediyor.

Kuzey Osetya Federal Göç Servisi Başkanı Murat Thostov’un ifadesine göre, geri dönüşçülerin tamamının bir yıllık geçici sığınma belgeleri vardı.

Gazeteci Tengiz Doguzov, “Suriye’den tarihi vatanlarına gelen yurttaşlarımız görünen o ki, devlet güvencesinde olmalarına rağmen daha fazlasını umdular. Hükümet kısa sürede insanlara iş ve konut bulamadı,  ama bu mümkün de değil, Gürcistan’ın iç bölgelerinden ve eski Sovyet cumhuriyetlerinden gelen göçmenler halen kalacak yer konusunda sıkıntılar yaşıyor. Umarım Türkiye’de yaşam onlar için daha iyi olur” dedi.

Kuzey Osetya’da Suriye’den dönüş yapanlardan sekiz kişi kaldı. Bunların arasında Beslan’da yeni bir hayat kuran üç kişilik Albeg ailesi de var. Aile Beslan’da ev kiraladı, ailenin reisi arıcılıkla uğraşıyor, eşi ve çocuklarıyla birlikte Osetçe ve Rusça öğreniyorlar, kızları ise Türkiye’ye gitti. (ajanskafkas)