Aleviler Kadıköy’de buluştu

0
416

3 Kasım günü Alevi Dernekleri ve Kurumları tarafından Kadıköy İskelesi’nde “Eşit Yurttaşlık” mitingi düzenlendi. “İnkarcılığa, asimilasyona karşı eşit yurttaşlık ve inanç özgürlüğü” sloganıyla düzenlenen mitinge, binlerce vatandaş katıldı.

Saat 12.00’da Kadıköy İskelesi’ne gelen vatandaşlar arama noktalarında tek tek aranarak alana alındı. “Devletin Alevisi olmayacağız”, “Aleviyiz haklıyız, kazanacağız” ve “Haksızlık karşısında asla boyun eğmeyeceğiz” şeklinde yazılı pankartların açılığı mitingde sık sık “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları atıldı.

Mitingde konuşan Alevi Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hüsniye Takmaz, “Bizler tarih boyuncu yok sayıldık. Katliamlar sürgünler yaşadık. Horlandık fakat hiçbir zaman bizden olmayanı ötekileştirmedik. Türkiye’de yaşayan tüm insanların inançlarını, kültürlerini eşit koşullarda yaşayabilecekleri her türlü ayrımcılıktan uzaklaştırılmış toplumsal uzlaşmanın içinde, laik, demokratik hukuk devletinde eşitce, özgürce yaşamalarının arzusu içindeyiz. Bu özlemi gerçekleştirmek Türkiye’deki bütün insanların boynunun borcudur” dedi.

Mitingde, Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybedenler anıldı. Hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okundu, mitinge katılanlar da “Burada” diye bağırdı. Yapılan konuşmaların ardından mitingde Grup Yorum ve Tolga Sağ mini bir konser verdi. Vatandaşlar da türküler eşliğinde halay çekti. Miting olaysız sona erdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz