RF’den Soçi manevraları

0
473

2014 Kış Olimpiyat Oyunları’nın Soçi’de yapılacağı açıklandığından beri, Çerkestoplumu karşı olduğunu gösterdi.

 

ArambiyHapay:

2014 Kış Olimpiyat Oyunları’nın Soçi’de yapılacağı açıklandığından beri, Çerkestoplumu karşı olduğunu gösterdi.

Rusya İmparatorluğu Çerkes halkına soykırım uygulamıştır. Soykırım topraklarında olimpiyat oyunlarının yapılması, Uluslararası Olimpiyat Komitesi şartlarına temelden aykırı olduğu gibi aynı zamanda insanlığın temel ahlak kurallarına da aykırıdır.

Çerkes sorunu çözülmüş ve geçmişte işlenen suçlar affedilmiş değildir. Acil olarakÇerkestemsilcilerinin katılacağı bir Kongre organize edip, Çerkeslerin ne yapacağına orada karar verilmelidir.

*

Krasnodar Eyaleti

Diaspora Adige Toplum Örgüt ve Temsilcilerini Ağırladı

Ziyaretin son gününde ise misafirler Krasnaya Polyana ve İmereti bölgesindeki olimpiyat tesislerini gezdiler. Burada heyet Rusya Federasyonu (RF) Başbakan yardımcısı Dimitri Kozak, Krasnodar Eyaleti Başkanı Aleksandır Tkachev, Eyalet Başkan Yardımcısı Canbolat Hatohov, Soçi Olimpiyat Organizasyon Komitesi Başkanı Dimitri Cernisenko ve Soçi valisi Anatoli Pahov’la biraraya geldiler.

Bu sohbetler sırasında birçok farklı konuda da görüş alış-verişinde bulunuldu. RF’nin Suriye politikası, yeni çatışmalardan nasıl kaçınılabileceği, Çerkeslerin diaspora ve anavatanda kültürel değerlerinin nasıl daha iyi korunabileceği, bu konuda RF milli eğitim sisteminde yapılması gerekenler ve ayrıca diasporadaki Çerkeslerin anavatana daha kolay gelebilmeleri için RF’nin uygulaması gereken vize politikaları ve doğal olarak da Soçi olimpiyatları hazırlık çalışmaları konuları konuşuldu.
(Natpress) Çeviri: Fatih Dinçer

 

Sayı : 2013 11

Yayınlanma Tarihi: 2013-11-01 00:00:00