Maraş’ta polis engeline rağmen anma

0
476
MARAS OLAYLARININ 34. YIL DONUMU NEDENIYLE PAZARCIK ILCESINE BAGLI NARLI BELDESINDE TOPLANARAK KENT MERKEZINE DOGRU YURUYUSE GECEN GRUP DURDURULDU. (ANADOLU AJANSI - ISMAIL HAKKI DEMIR) (20121223)

Maraş Katliamı’nın 35. yıldönümü nedeni ile yapılmak istenen anma etkinliği valiliğinin engellemesi ve birçok yurttaşın il girişinde tutulmasına rağmen yapıldı. Alevi Bektaşi Federasyonu’nun çağrısı üzerine Maraş’ta Yörük Selim Mahallesi’nde yapımına başlanan cemevi arsasında yapılmak istenilen anma etkinliği, İçişleri Bakanlığı genelgesi gerekçe gösterilerek Maraş Valiliği tarafından engellenmeye çalışıldı. Polis ve jandarma ablukasına rağmen Yörük Selim Mahallesi’nde bulunan Erenler Kültür Derneği’ne ulaşmayı başaran yüzlerce yurttaş, polis tarafından yapılan “Yürümeniz halinde suç işliyorsunuz” anonsuna rağmen, cemevine doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşte grup, Maraş Katliamı’nın resimlerinin bulunduğu “Maraş Katliamı 1978 Maraş” yazılı pankartı açarak, sessiz bir şekilde polis eşliğinde cemevi arsasına geldi. Gazi Metin Dede’nin verdiği Gülbengi ile sembolik temel atma töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşu sonrası grup adına Erenler Kültür Derneği Başkanı Müslüm İbili basın metnini okudu.
Maraş Katliamı anması İstanbul, Ankara, Çorum, Eskişehir gibi birçok ilde yapılırken, Kanada ve Almanya gibi ülkelerde de çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz