“Yılın En İyileri”

0
426

www.kafkasdiasporası.com ve Oğuz Berk sponsorluğunda her yıl geleneksel olarak farklı bir şehirde düzenlenen ‘Yılın En İyileri’ ödül töreninin yedincisi Kocaeli’de gerçekleştirildi. The Ness Otel’de düzenlenen etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, ünlü gazeteci Aziz Üstel, tiyatro sanatçısı Gupse Özay, heykeltıraş Nuh Açın, SMMMO Başkanı Ender Şenol, yazar Lapşıpha Hülya, Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı Sami Korkut ve yöneticiler, Gebze Kuzey Kafkas Kültür Derneği Başkanı Osman Bilgici ve yöneticiler, Adana, Sakarya, Düzce, Hendek, Kahramanmaraş, Adana, İstanbul Kafkas Dernekleri yöneticileri ve çok sayıda Kafkasyalı katıldı.
Kocaeli Kafkas Kültür Derneği’nin dans ekiplerinden ‘Amra’ sahnede sunduğu dans gösteriyle büyük beğeni topladı. Gecede ödül de alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmaoğlu, konuşmasında Kafkasyalılara büyük bir söz verdi. Karaosmanoğlu yaptığı konuşmada, “biz bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden Çerkes Ethem’in adını yaşatmak istiyoruz. Bunun için Büyükşehir Meclisi’ne bir öneri sunacağım. Çerkes Ethem heykelini Kocaeli’ne dikmek istiyoruz” dedi.
Düzenlenen müzayedede el yapımı seramik tablo satışa çıkarıldı. Tabloyu Ahmet Ceylan isimli işadamı 2.500 dolara satın aldı.


Onur Ödülü: Rüştü Kobaş, Milli Mücadele Kahramanı Anısına
Onur Ödülü: Mehdi Nüzhet Çetinbaş, Kanaat Önderi
Kafkas Diasporası Özel Ödülü: Ender Şenol, Kanaat Önderi
Yılın Belediye Başkanı: Recep Altepe, Bursa Büyükşehir Bel. Başk.
Yılın Siyasetçisi: Azize Sibel Gönül, AKP Kocaeli Milletvekili
Yılın İşadamı: Mehmet Soyupak
Yılın Spor Adamı: Adnan Öztürk, Galatasaray E. Asbaşkanı
Yılın Kültür Adamı: Nuh Açın, Heykeltıraş
Yılın Yazarı: Lapşıpha Hülya, Yazar
Yılın Gazetecisi: Aziz Üstel
Yılın Sanatçısı: Gupse Özay
Yılın İletişimcisi: Murat Yalçın
Yılın Sivil Toplum Örgütü: Adana Çerkes Derneği

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz