7. yılında da “Buradayız Ahparig!”

0
581

7 yıl önce Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos Gazetesi binasının önünde katledilen Hrant Dink, katledildiği gün olan 19 Ocak’ta binlerce kişinin katılımıyla anıldı.

Taksim Meydanı’ndan başlayarak Agos Gazetesi önünde son bulan Hrant Dink anma yürüyüşü için polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Agos'un penceresinde bu yılki konuşmayı yapan Gülten Kaya, Roboski'den Gezi'ye, Paris katliamından KCK davalarına değinen anma konuşmasında; "İstihbaratıyla, güvenlik birimiyle, medyasıyla artık tanıdığımız korunaklı bir şemsiyenin altında gayet nizami bir cinayet işlediler" dedi. Hrant Dink'in Arkadaşları adına konuşan Bülent Aydın, "Hrant Dink'in burada olmayan milyonlarca arkadaşlardan ikisi" diyerek Ara Güler ve Nejat İşler'e geçmiş olsun dileklerini gönderdi. Hrant Dink davasının 12 Şubat'ta görüleceğini ve orada olacaklarını hatırlatan Aydın şöyle konuştu: "Buradaki farklılık ve çeşitlilik Hrant Dink'i umutlandıran şeydi. Onca tehdide rağmen bu toprakları terketmemesi sizlerin de burada yaşadığınızı bildiği içindi" Anma etkinliği türkülerle sona erdi.

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Şişli’de bir caddeye Hrant Dink adının verilmesi için kanun teklifi sundu.

 

Sayı : 2014 02

Yayınlanma Tarihi: 2014-02-24 00:00:00