Ali İsmail Korkmaz davası başladı

0
500

Eskişehir’de Gezi Parkı eylemleri sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ı öldürmekle suçlanan sanıkların yargılanmasına Kayseri’de başlandı.

Sanıkların yargılandığı ilk duruşma, güvenlik nedeniyle gönderildiği Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davanın sanıklarından tutuklu polis Mevlüt Saldoğan, "suç kastıyla kasten insan öldürmek" suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanıyor, diğer tutuklular İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar ile tutuksuz polisler Şaban Gökpınar, Hüseyin Enginve Yalçın Akbulut hakkında da "öldürmeye iştirak" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Duruşmada iddianame okundu, sanıklar sorgulandı, Korkmaz ailesinin ifadesi alındı ve avukatların talepleri dinlendi.

Müdahil avukatlarının konuşmasının ardından mütalaasını veren savcı, tutuksuz yargılanan polis memuru Yalçın Akbulut'un tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti; savcının, polis memuru Yalçın Akbulut’un tutuklanmasına ilişkin talebini reddetti.

Ara kararda ayrıca sanıkların tüm telefon numaraları ve olay günü tüm görüşmelerinin Telekomünikasyon ve İletişim Bakanlığı'ndan (TİB) istenmesi; tutuklu polis sanık Mevlüt Saldoğan’ın avukatının talebi üzerine Ali İsmail’in telefonun sinyal aldığı istasyonun belirlenmesine; menfaat çatışması bulunduğu göz önünde bulundurularak sanıkların ayrı ayrı avukatlarla temsil edilmesine, sanıkların avukatlarının belirlenmesi için ek süre verilmesine ifadeleri yer aldı. Bir sonraki duruşma 12 Mayıs'ta.

Adliye önünde dayanışma

Duruşmaya Korkmaz ailesi, 200'den fazla avukat, Cumhuriyet Halk Partisi ve Halkların Demokratik Partisi'nden milletvekilleri, Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Alper Taş, basın mensupları ile beşi tutuklu sekiz sanık katıldı. Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, mahkeme salonuna elinde taşıyarak geldiği oğlunun fotoğrafını duruşma boyunca elinden bırakmadı.

 

Sayı : 2014 02

Yayınlanma Tarihi: 2014-02-25 00:00:00