Derneklerden

0
480

** Güngören’de açılan İstanbul Çerkes Derneği, Olağan Genel Kurul sonucunda yeni yönetim kurulunu seçti.
Halis DİN (Tokat)
Fehim SARAÇ (Çanakkale)
Fahrettin CANLI (K.Maraş)
Vahip KÜÇÜKYEDEK (Düzce)
Gökhan BOLAT (Tokat)
Murat YALÇIN (Tokat)
Hüseyin ORAL (Adana)
Gürkan AĞIRBAŞ (Çanakkale)
İkbale ABAZİ (Kosava)
Ramazan BAZ (Tokat)
Fatma AKKILIÇ (Adana)
** Kocaeli Kafkas Kültür Derneği tarafından her yıl Mayıs ayında geleneksel olarak düzenlenen Kafkas Halk Dansları Gecesi Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Sami Korkut, gösterilen yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti ve ”Bizlere etkinliklerimizde yardımcı olan Yönetim Kurulu üyelerimizi de teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmanın ardından 8 ay gibi bir süreyle halk dansları eğitimi gören çocuklar danslarını sergiledi. İlk olarak 5 yaşından küçük olan çocukların yer aldığı Minik Nartlar grubu, ardından 5 yaşından büyük çocukların oluşturduğu Nartlar grubu son olarak da Amra grubu, gösterileriyle izleyicilerden tam not aldı.
    ** Balıkesir Adıge-Çerkes Kültür Derneği 22 Nisan Pazar günü yeni derneklerinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa çok sayıda davetli ve bölge dernekleri katıldı. Bölge derneklerinin de katıldığı gecede Şhabraz minikler ve büyükler ekibi gösteri yaptı. Ayrıca Karacabey Kuzey Kafkas Kültür Derneği tiyatro grubu da bir oyun sergileyerek geceye destek verdi.
** Ankara Çerkes Derneği ve Yenimahalle Halk Eğitim Merkezi’nin işbirliği ile düzenlenen el sanatları kursunun yıl sonu sergisi dernek salonunda yapıldı.
 
 
 

Sayı : 2012 05

Yayınlanma Tarihi: 2012-05-01 00:00:00