Katledilen Metin Göktepe mezarı başında anıldı

0
488

8 Ocak 1996’da gözaltında polis tarafından katledilen gazeteci Metin Göktepe, ölümünün 18. yılında mezarı başında anıldı.

Anmaya Göktepe davasını takip eden çok sayıda gazeteci, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan , Barış ve Demokrasi Partisi İstanbul Örgütü Başkanı Emrullah Bingöl, Toplumsal Bellek Platformu’ndan öldürülen Hasan Ocak’ın kardeşi Aysel Ocak ve sanatçı Ferhat Tunç da katıldı.  "İnadına hepimiz birer Metin'iz", "Özgür basın susturulamaz" sloganları atılan anma sırasında konuşan Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe, "Hepiniz benim için birer Metin'siniz. Adalet diye bir şey yok" dedi. Göktepe'nin ardından konuşan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Metin Göktepe cinayetinde adaletin yarım kaldığını ifade ederek Metin Göktepe gazeteciliğinin, "gerçeği açığa çıkarmakta ısrar ve gazeteci dayanışması" olduğunu belirtti. Polat, Gezi direnişi sırasında yaralanan, işlerinden alıkonulan bütün gazetecileri selamladı. EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ise Metin Göktepe gazeteciliğinin hala geçerliliğini koruduğunu belirtti.

Toplumsal Bellek Platformu adına konuşan Aysel Ocak da konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Metin en karanlık dönemlerimizde gözümüz, kulağımız oldu. Metin için emri verenler cezasızlık kalkanı ile korunuyor."Biz adalet istiyoruz. O tuğla çekilsin, kim altında kalacaksa kalsın. Gerçekler bir an önce açığa çıksın".

 

Sayı : 2014 02

Yayınlanma Tarihi: 2014-02-25 00:00:00