Abhazya-Rusya ortak forumu yapıldı

0
504

Abhazya-Rusya ortak forumu yapıldı

Abhazya-Rusya ortak forumu

Abhazya Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, Sohum’da üçüncüsü yapılmış olan Rusya-Abhazya insani forumunun sonuçları hakkında açıklamalarda bulundu.

10-11 Nisan’da yapılan “Abhazya ve Rusya: Gelenek ve modernlik. Gelecek nesiller yararına işbirliği” adlı forumu değerlendiren Ankvab, bu tür forumların kesinlikle faydalı olduğunu ifade etti ve iki ülke arasındaki işbirliğini sadece ülkenin resmi kurumlarının değil, aynı zamanda sivil kurumlar, uzmanlar, gençlik örgütleri, üniversite öğrencileri ve sanat birliklerinin de desteklediğini kaydetti. Ayrıca düzenlenen forumlar aracılığıyla bir önceki neslin genç nesle kazandıkları tecrübelerini aktarmalarının önemli olduğunu ifade eden Ankvab, ortak hedeflere ulaşılması konusunda forumların faydalı ve etkili bir araç olduğunu belirtti.

Transkafkasya’da güvenliğin sağlanması konusunda yürütülmekte olan Cenevre görüşmelerinin kısa bir süre önce yapılmış olan 27. raundu ile ilgili olarak Ankvab, Cenevre sürecinin şu anda etkisinin az olduğunu, ancak uluslararası alanda Avrupalı diplomatlarla görüşebilecekleri ve haklılıklarını ispat edebilecekleri tek diyalog alanı olduğunu ifade etti.

Abhazya’daki Rusya silahlı gücünün yeniden organize edilmesi veya azaltılmasının beklenip beklenmediği konusunda Ankvab, askerlerin yeniden organizasyonunun yapıldığını, konuyla ilgili olarak Rusya savunma bakanlığı ile aktif işbirliği içinde olduklarını, metot ve uygulama konusunda her konuda yardım aldıklarını, askerlerin azaltılması konusunun ise planlanmadığını belirtti.

 Ankvab, halkın ve ekonomik faaliyet kurumlarının radikal reformlar kaldırma durumunda olmadığını, Abhazya’nın içinde bulunduğu şartların anlaşılması gerektiğini, bunun altyapı ve Abhazya’nın kısmen tanınmış olmasına bağlı dış ekonomik kısıtlamalara bağlı olduğunu ifade etti. (ajanskafkas)

Sayı : 2014 05

Yayınlanma Tarihi: 2014-05-10 00:00:00