KAMUOYUNA – HDP

0
625

“Çerkes Soykırımı”nı anmak ve Rusya’yı protesto için 21 Mayıs günü Taksim’deki eyleme destek veren HDP grubuna yönelik çirkin tavır kabul edilemez.

“Çerkes Soykırımı ve Sürgünü”nü anmak ve Rusya’yı protesto etmek üzere 21 Mayıs günü Taksim’de düzenlenen eyleme destek veren HDP grubuna yönelik çirkin tavır kabul edilemez.

Çarlık Rusyasına karşı yüzyıl süren bağımsızlık savaşı veren ve farklı etnik gruplarla eşit ve özgür olarak yönetilen Çerkesya’dan bize kadar ulaşan kültürle asla bağdaşmayan bu tavır, Çerkes kimliğine yabancılaşmanın tipik bir örneğidir. Sonuçta kimliğe zarar veren bir tavırdır.    

Çerkes kültürüne ve kimlik bilincine sahip ve asimilasyona direnen Çerkesler, 19. yüzyılda yaşadıkları soykırım ve sürgüne dair adalet arayışını sürdürürken aynı zamanda Türkiye’de eşit ve özgür yaşam için mücadele ediyor. Çerkes kimliğini, dayatılmaya çalışılan “Tek Tip”çi düzenin hizmetine sokmamak bu mücadelenin bir parçasıdır.

“Acınızı paylaşmak için yanınızdayız” diyen HDP’nin Çerkes soykırım ve sürgününe gösterdiği duyarlılık için teşekkür ediyor, eşit ve özgür bir yaşam için dayanışmamızı sürdüreceğimizi bildiriyoruz.

 Jıneps Yayın Kurulu

Sayı :

Yayınlanma Tarihi: 2014-05-22 00:00:00