Kısa..Kısa

0
428

kısa…kısa

Adıgey ve Çeçenya, RF Devlet Konseyi’nde

9 Nisan’da Çeçenya başkanlığı basın sözcülüğünden açıklandığına göre, Rusya Federasyonu Devlet Konseyi prezidyum yapısındaki rotasyon kararı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalandı. Yeni karara göre,Çeçenya başkanı Ramzan Kadirov ve Adıgey Başkanı Aslan Thakuşinov, Rusya Federasyonu Devlet Konseyi prezidyumu yapısına dahil edildi.

Kadirov ve Thakuşinov dışında RF Devlet Konseyi prezidyumuna RF cumhuriyetlerinden altısının yöneticileri de girdi: Kırım Başbakanı Sergey Aksenov, geçici olarak Voronej bölge valiliğini yürüten Aleksey Gordeyev, Leningrad bölge valisi Aleksandr Drozdenko, Zabaykal bölge valisi Nikolay Merkuşkin, Magadan bölge valisi Vladimir Peçenıi ve Tümen bölge valisi Vladimir Yakuşev. Uzmanlar Kadirov’un prezidyuma dahil edilmesinin beklenen bir şey olduğunu ifade ediyor. Profesör Aleksey Malaşenko ve politolog Dmitri Oreşkin, Kadirov ile ilgili kararın beklenen bir karar olduğunu ve bu kararın Kadirov’un Kırım ile ilgili yaklaşımına bağlı olduğunu düşünüyor.

Dağıstan’da milletvekiline suikast

Dağıstan Parlamentosu milletvekillerinden Musa İslavov’un aracına 17 Nisan sabahı kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı.

Milletvekili İslavov aracına açılan ateş sonucunda olay yerinde hayatını kaybetti, şoförü de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Olay Hasavyurt-Babayurt yolunda meydana geldi.

Çeçen asıllı olan Musa İslavov parlamentoda bütçe komitesi başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu ve Birleşik Rusya partisi temsilcisi idi.

Dağıstan’da bir imam öldürüldü

Dağıstan’ın Kizilyurt bölgesinde kimliği belirsiz kişilerin, köy cami imamlığı görevini de yürüten 32 yaşındaki medrese hocasını öldürdükleri ülke güvenlik organlarınca açıklandı.

Polis bilgilerine göre, cinayet, Neçayevka köyünde meydana geldi. Bedeninde çok sayıda mermi izi bulunan kişinin Magomed Zakaryayev olduğu tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya göre imam, kiracı olarak oturduğu dairesinde kimliği belirsiz iki kişi tarafından öldürüldü. Adının gizli kalmasını isteyen bir güvenlik mensubu, “imamın öldürülme nedeni onun Vahhabizme karşı faaliyetleri olabilir” ifadesinde bulundu.

Sayı : 2014 05

Yayınlanma Tarihi: 2014-05-10 00:00:00