Abhazya Tarihi

0
892

KAFFED-Abhazya Çalışma Grubu ve Abhazya’nın Dostlarının katkılarıyla hazırlanan Abhazya Tarihi adlı kitap : Sakarya, Ankara , Hendek, Düzce, Kocaeli, İstanbul Kafkas Kültür Dernekleri ve KAF-DAV dan temin edilebilir.

Abhazya Tarihi

Kollektif eser

KAFFED-Abhazya Çalışma Grubu ve Abhazya'nın Dostlarının katkılarıyla hazırlanan Abhazya Tarihi adlı kitap : Sakarya, Ankara , Hendek, Düzce, Kocaeli, İstanbul Kafkas Kültür Dernekleri ve KAF-DAV dan temin edilebilir.

ÖNSÖZDEN

"Abhazya’nın tarihi inişli-çıkışlı, uzun ve zorlu bir yolculuktur. Bunda, kendi özgün koşullarından ziyade yakın ve uzak çevre dinamikleri rol oynamıştır. Bulunduğu coğrafyanın geçiş güzergahı olması, çevresinde sürekli genişlemek isteyen uygarlıkların (toplumların, devletlerin, siyasal ve kültürel güç merkezlerinin) bulunması, Abhazya’nın ve Abhaz halkının kaderine büyük ölçüde hükmetmiştir. Elbette Abhazya’nın da büyüyüp genişlediği ve çevresine hükmettiği dönemler olmuştur. Nihayetinde bu, güç mücadeleleriyle, savaşlarla, yengi ve yenilgilerle, sürgünlerle örülü bir tarihtir"

Editörler: Dr. Stanislav Lakoba (başeditör) Prof.Dr. Yuri Voronov, Prof.Dr. Bacgur Sagaria, Dr. Temur Açugba, Dr. Oleg Bgajba, Dr. Vitali Butba, Ruslan Gojba, Roza Şamba

Katkı Verenler: Dr. Yuri Ançabadze, Dr. Sergey Şamba

Rusçadan Çeviren: Uğur Yağanoğlu

Türkçe Yayın Editörü: Sezai Babakuş

Kapak tasarımı: Natho Zeki Yıldırım

Sayı : 2014 06

Yayınlanma Tarihi: 2014-06-10 00:00:00