Panel ve konfreans

0
428

Sakarya Üniversitesi Kafkas Araştırmaları Merkezi tarafından SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde “1864 Büyük Kafkas Sürgünü” konulu bir panel düzenlendi.

23 Mayıs’ta gerçekleştirilen ve SAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Bilgin’in açılış konuşmasının yaptığı panele Doç. Dr. Ümit Ekin, Araştırmacı Yazar Murat Papşu ve Av. Hulusi Üstün konuşmacı olarak katıldı.

***

İstanbul Şehir Üniversitesi “Sosyoloji Dükkanı” tarafından düzenlenen “150. Yılında Çerkes Soykırımı ile Yüzleşmek” konulu panel 28 Mayıs’ta İstanbul Şehir Üniversitesi Doğu Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Kelemet Çiğden Türk’ün yaptığı panelin konuşmacıları; Kafkasya Forumu Aktivisti Kuban Kural, Tarihçi – Yazar Sadık Müfit Bilge, Yüzleşme Derneği Başkanı Cafer Solgun ve Şehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ferhat Kentel’di.

***

Kafkas Vakfı’nın düzenlediği Ç”erkes Soykırımının 150. yılında diasporik kimliğin inşası” konulu panel,Bağlarbaşı Kültür Merkezi’ gerçekleştirildi. Kafkas Vakfı Kurucularından Doç. Dr. Rahmi Deniz Özbay moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Çerkesya Yurtseverleri adına Ömer Deniz, İstanbul Çerkes Derneği adına Gökhan Bolat, Kafkasya Forumu adına Mert Selek, Kafkas Vakfı adına ise Ubeydullah Güngör sunum yaptı.

 

Sayı : 2014 06