Muhalefetin başkan adayı Raul Hacimba

0
450

Abhazya muhalefeti Koordinasyon Konseyi, Raul Hacimba’nın devlet başkanlığına aday olarak gösterilmesini öneriyor.
Abhazya sivil örgüt ve partileri Koordinasyon Konseyi, ülkede yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde Raul Hacimba-Vitali Gabniya ikilisinin aday gösterilmesi ve desteklenmesi yönünde tavsiye kararı aldı. Abhazya Ekonomik Kalkınma Partisi lideri ülkenin geçici başbakanı Beslan Butba, Hacimba’yı destekleyeceğini açıkladı.
Abhazya sivil örgüt ve partileri Koordinasyon Konseyi- bünyesinde (Haziran 2014 verilerine göre) 11 örgüt bulunduruyor, aralarında Abhazya Milli Birlik Forumu, Birleşik Abhazya, Abhazya Ekonomik Kalkınma Partisi, Abhazya Halk Partisi, Ahatsa, Aruaa ve Abaaş, Genç Abhazya, Kanun, İstikrar ve Demokrasi birlikleri bulunuyor.
17 Haziran’da yapılan toplantıda, Abhazya’daki sosyo-politik meseleler, devlet başkanlığı ve devlet başkanı yardımcılığı görevleri için adaylar konusu ele alındı.
Toplantıda tavsiye niteliğinde, Abhazya Milli Birlik Forumu Başkanı Raul Hacimba ve Aruaa sivil hareketi başkanı Vitali Gabniya ikilisinin devlet başkanı ve yardımcılığı için aday gösterilmesine karar verildi. Bu isimlerin aday gösterilmesi parti ve sivil örgüt toplantılarında müzakere edilip neticeye bağlanacak.
Abhazya başbakanlığı görevini yürütmekte olan Beslan Butba 17 Haziranda başkent Sohum’da düzenlediği basın toplantısında “Hacimba’yı destekliyorum. Kazanacağımızı düşünüyorum” ifadesinde bulundu. (ajanskafkas)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz