Ukraynalı mülteciler Kuzey Kafkasya’da

0
412

Suriye Çerkeslerinin anavatanlarına dönebilmesi konusunda çok ağır davranan, destek sunmayan, savaş koşullarından gelen insanları belge eksikliği bahanesiye sınırdışı eden Rusya Federasyonu yönetimi, Ukrayna’dan gelecek mülteciler konusunda çok daha hızlı davrandı.

Dağıstan

Dağıstan’a Ukrayna’nın güney-doğusundan 45 mülteci geldi ve hepsi ‘Delfin’ sanatoryumuna yerleştirildiler. Dağıstan Basın Bakanlığı’ndan bir kaynak, “Toplam olarak 45 kişi geldi, aralarında 15 çocuk var, 6’sı henüz bir yaşına gelmemiş bebekler” açıklamasında bulundu.
Dağıstanlı aileler, mültecileri kabul etmeye hazır olduklarını ifade ettiler. Dağıstan’da mültecilerin yerleştirilmeleri ile ilgilenecek bir hükümet çalışma grubu oluşturuldu, federal organlarla mültecilerin tüm problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak için ortak eylemler sürüyor.

Kabardey-Balkar

Donetsk ve Lugansk bölgelerinden gelen 79 Ukraynalı mülteci, Nalçik tatil merkezi bölgesine yerleştirildi. Mültecilerin konforlu yaşamı için tüm şartların oluşturulduğu kaydedildi.
Kabardey-Balkar’daki Ukrayna milli kültür merkezi ‘Dnipro’nun başkanı Svetlana Harenko, diasporanın gelen mültecilere her türlü yardıma hazır olduklarını açıkladı.
Harenko, “Meseleyi görüştük ve onlarla görüşmeye, nelere ihtiyaçları olduğunu tespit etmeye, daha sonra yardım toplama kampanyası başlatmaya karar verdik. Kabardey-Balkar’ın diğer vatandaşlarının da zorda olan insanlara yardım konusunda tarafsız kalmayacaklarını düşünüyoruz” dedi.
Kabardey-Balkar yönetimi daha önceden de yaptığı açıklamada ülkedeki sanatoryum ve çocuk sağlık kamplarına Ukrayna’dan 500 kadar çocuğu kabul etmeye hazır olduklarını kaydetmişti.

İnguşetya

İnguşetya yönetimi, ülkeye yönlendirilebilecek Ukraynalı mültecilerin yerleştirilmesi için hazırlık çalışmalarına başladı.
300 mültecinin yerleştirilmesi için gereken tüm şartların hazırlanmasıyla ilgili talimatı, İnguşetya Başkanı Yunusbek Yevkurov verdi. İnguşetya yönetimi, mülteciler için konut ve gerekli eşyaları sağlamaya hazır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz