Kadın Katliamı Var, Meclis Göreve!

0
448

Kadınlar 20 Temmuz Pazar günü, pek çok kentte Meclis’in kadın ve trans cinayetlerine karşı olağanüstü toplanarak acil eylem planı hazırlaması talebiyle sokaklardaydı. Kadın örgütleri, feminist ve LGBTİ örgütler, siyasi partiler, demokratik kitle örgütlerinden yaklaşık 150 imzacının oluşturduğu Cinayetlere Karşı Acil Eylem Grubu’nun çağrısıyla gerçekleşen eylemlerin İstanbul’daki adresi Kadıköy’dü. Kadınlar saat 14.00’te Kadıköy Boğa’da toplandı. İskeleye ilerleyen yürüyüş sonundaki basın açıklamasında Meclis kadın ve trans cinayetlerine karşı tek gündemli toplanan dek kampanyayı sürdüreceklerini söyledi. Yürüyüşe Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’da katıldı. Kadınların pankart ve dövizlerinde kampanyanın sloganı “#KadınKatliamıVar” yer aldı. Hiçbir örgütün pankart açmadığı yürüyüşte kadınlar “Her yerde kadın cinayeti. Meclis Olağanüstü Toplansın” ve “Kadına Yönelik Suçlarda Erkeklik=Haksız Tahrik İndirimine Hayır” yazılı iki pankartın ardında yürüdü. Erkek şiddetiyle öldürülen kadınların fotoğrafları da kadınların ellerinde ve sloganlarındaydı. Kürtçe, Türkçe, Ermenice gibi pek çok dilde pankartlar taşındı.
Islıklarla süren yürüyüşte sık sık “Kadın cinayetleri politiktir”, “Erkek vuruyor, devlet koruyor”, “Erkek adalet değil, gerçek adalet”, “AKP elini hayatımdan çek”, “Devlet elini bedenimden çek”, “Trans cinayetleri politiktir”, “Kimsenin namusu olmayacağız”, “Bağır herkes duysun erkek şiddeti son bulsun”, “Nikahta cinayet var” sloganları atıldı.
Yürüyüşün ardından imzacı örgütler adına basın açıklaması Kürtçe ve Türkçe olarak okudu.Açıklamada erkeklerin kadın ve trans kadınları öldürmesine karşı devletin önlem almadığı, hukukun cinayetleri teşvik ettiği söylendi. Kadın cinayetleri süreklilik halini almışken “Meclis nerede?” diye sorularak olağanüstü toplanması istendi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz